Quantcast

Γιώργος Τσίπρας: Τα κόμματα που δεν αλλάζουν πεθαίνουν

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο νέου κόμματος ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας. «Τα κόμματα που δεν αλλάζουν πεθαίνουν ή μεταλλάσσονται σε κάτι που δεν θέλαν» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

«Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Μ’ αυτή την έννοια και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει. Πρέπει πιο οργανικά, πολιτικά, να εκφράζει όλο τον κόσμο που τον στήριξε εκλογικά το 2015 σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και θα τον ξαναστηρίξει και τώρα. Υπάρχει μια καθυστέρηση στο τι ήταν το παλιό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και του τι μπορεί να είναι σήμερα να εκφράσει και αυτό το βήμα, το όχημα της προοδευτικής συμμαχίας, του προοδευτικού μετώπου, είναι το όχημα που θα μας φτάσει ακριβώς σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα ανταποκρίνεται σε κάτι τέτοιο», δήλωσε σε συνέντευξη του στο «news247».

Ο Κ. Τσίπρας ερωτηθείς για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να είναι ενιαίο κόμμα, απάντησε ότι  «δεν μπορεί να αποκλείσω τίποτα για το μέλλον. Νομίζω οτιδήποτε είναι καλύτερο για την έκφραση αυτού του κόσμου, για τη συσπείρωση όσο γίνεται περισσότερων πολιτικών δυνάμεων σε ένα προοδευτικό πρόγραμμα που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, που μετά και την έξοδο από τα Μνημόνια μπορούμε πια να εφαρμόσουμε, είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε».

Αναφορικά με την ηγεσία της ΝΔ λέει τα εξής, «για το ποιος είναι ο πραγματικός αρχηγός ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση, είτε αφορά επιχειρηματικά συμφέροντα και όλοι κατανοούν ποιον εννοώ, είτε αφορά μια πτέρυγα της ΝΔ που είχε κυβερνήσει ένα προηγούμενο διάστημα και φάνηκε πόσο μπορεί να επηρεάζει τον κ. Μητσοτάκη όπως φάνηκε καθαρά στη Συμφωνία των Πρεσπών και εννοώ τον κ. Σαμαρά».

Τέλος, για το εάν θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές δηλώνει ότι έχει εκφράσει την επιθυμία του για τη Δυτική Αττική.