Quantcast

Καλογήρου για παρέμβαση εισαγγελέα στην υπόθεση Πολάκη: Το κράτος δικαίου λειτουργεί

Στην αντεπίθεση ενάντια στην αντιπολίτευση πέρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου για την υπόθεση Πολάκη.

Ο κ. Καλογήρου πληροφορήθηκε στο μέσο της θυελλώδους συνεδρίασης στη Βουλή την εισαγγελική παραγγελία για έρευνα επί της υπόθεσης και πήρε τον λόγο λέγοντας:

«Θέσατε τον προβληματισμό τι θα γίνει με τις δηλώσεις του κ. Πολάκη και τα δημοσιεύματα σχετικά με την συνομιλία μεταξύ Πολάκη και Στουρνάρα. Μας πρόλαβε η Δικαιοσύνη, διαβάζουμε ότι έχει υπάρξει εισαγγελική παραγγελία για να ερευνηθεί τι έχει τελεστεί και τι όχι. Να ανακαλέσετε λοιπόν όσοι από σας μιλήσατε για ένα παρακράτος και για ένα κράτος δικαίου που σε αυτή τη χώρα έχει καταλυθεί.  Δεν  έχει αφεθεί καμιά υπόθεση που να βασανίζει τη δημόσια κουβέντα η οποία να μην οδηγείτε όταν υπάρχει λόγος να διερευνηθεί εκεί που πρέπει. Πότε έγινε αυτό ξανά;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογήρου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξαπέλυσε μύδρους κατά της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι οι συνεχείς ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου επί υποθέσεων που εκκρεμούν, συνιστούν και αυτές παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. “Είναι παρέμβαση το πολιτικό σχόλιο και δεν είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη οι απειλές κατά δικαστικών λειτουργών και οι συνεχείς ερωτήσεις στη Βουλή επί εκκρεμουσών  υποθέσεων;” διερωτήθηκε ο κ. Καλογήρου.

Φωτογραφίζοντας την υπόθεση Πολάκη , χωρίς να κάνει ονομαστική αναφορά ο υπουργός Δικαιοσύνης φρόντισε να πάρει ίσες αποστάσεις λέγοντας: «Δεν πρέπει  δημιουργούνται εντυπώσεις ασυλίας για κανένα πολιτικό πρόσωπο αλλά  ούτε και  καθεστώς ομηρίας για κανέναν. Να τελειώσει αυτή ιστορία όσον αφορά το κράτος δικαίου, η χώρα αυτή είναι χώρα δικαιοσύνης, η Δικαιοσύνη αναπνέει, προχωράει κάνει αυτό που κάνει και όταν ακούει υπερβολές και τέτοιου είδους  και πολιτικά παιχνίδια συνήθως γυρίζει την πλάτη. Το πρόβλημα για όλους είναι ότι γυρίζουν την πλάτη και οι πολίτες και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί».