Quantcast

Καμμένος: Ο Ερντογάν «θα αναγκαστεί να πει κάτι» για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών

Του Θάνου Αθανασίου

Στην εκτίμηση ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν, "θα αναγκαστεί να πει κάτι" για το θέμα των Ελλήνων Στρατιωτικών που κρατούνται παρανόμως στην Τουρκία, προχώρησε ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος, ο οποίος ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. "Για πρώτη φορά στο επίπεδο του ΝΑΤΟ ετέθη το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και αντιλαμβάνονται όλοι τον παραλογισμό της Τουρκίας", είπε ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας ότι η κράτησή τους αποτελεί και παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας εκτίμησε ότι "η Τουρκία είναι εξαιρετικά πιεσμένη για το θέμα" και τόνισε ότι όλα τα υπόλοιπα μέλη της συμμαχίας κατανοούν ότι η Τουρκία παραλογίζεται με τη συνεχόμενη κράτηση των δύο, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε ακόμη ότι ενημέρωσε του ομολόγους του της Γαλλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ για το ζήτημα αυτό, αλλά συζήτησε μαζί τους και το θέμα της πρόσκλησης των Σκοπίων για ένταξη στη Συμμαχία. Ο Πάνος Καμμένος είπε στον Τύπο ότι δεν συμφωνεί με την ονομασία «Β. Μακεδονία», πως τόνισε τη θέση του στους ομολόγους του και πως τους εξήγησε ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο με 150 ψήφους. Σημείωσε ακόμα ότι "όσο το ζήτημα δεν έρχεται προς ψήφιση, τόσο θα δεν τίθεται και ζήτημα εκλογών". Είπε μάλιστα ότι "όσο τα Σκόπια δεν θα αντιλαμβάνονται ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν συμφωνεί με το συστατικό «Μακεδονία» δεν θα μπαίνουν στο ΝΑΤΟ και μπορεί ως τότε να συλλέγουν προσκλήσεις, να βγαίνουν οικογενειακές φωτογραφίες, αλλά δεν θα γίνουν μέλη".

Τέλος σε ό,τι αφορά το θέμα των Ρώσων «διπλωματών» που απελάθηκαν από τη Αθήνα, σημείωσε ότι δεν γνώριζε για το ζήτημα, είπε ότι το διάβασε και αυτός "στην Καθημερινή" και τόνισε ότι στο Υπουργείο Άμυνας δεν υπάρχει πληροφόρηση ότι Ρώσοι ενεπλάκησαν  σε αυτό.