Quantcast

Καμμένος: Παραιτούμαι από υπουργός αν ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών στα Σκόπια - Κοτζιάς: Είναι πεθαμένος πολιτικά

Σε μία δήλωση “βόμβα” προχώρησε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην 1η Στρατιά στη Λάρισα όπου είπε πως θα παραιτηθεί από υπουργός Εθνικής Άμυνας εάν ψηφιστεί από την ΠΓΔΜ η συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος μιλώντας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε: “Εάν συνεχίσει και ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών από την πλευρά της ΠΓΔΜ, εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνοντας όλο το βάρος αυτής της ευθύνης και θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση”.

«Πυρά» Κοτζιά κατά Καμμένου: Πεθαμένοι πολιτικά εκείνος και το κόμμα του

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της κίνησης Πράττω Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, αναφερόμενος στη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι η συμφωνία των Πρεσπών 'δεν θα επιβιώσει' ανέφερε ότι “αυτές οι δηλώσεις γίνονται γιατί είναι πεθαμένος πολιτικά εκείνος και το κόμμα που είχε φτιάξει. Αυτό είναι το πρόβλημα και προσπαθεί να βρει άκρη. Πιστεύει ότι του φταίει η συμφωνία των Πρεσπών που ξεκίνησε ο αποσυντονισμός του κόμματος του από τη βόρεια Ελλάδα και έχει καταλήξει να είναι σε όλη την Ελλάδα. Σας θυμίζω ότι μία εκλογή προηγούμενη είχε πάρει πάνω από 10%, η τάση δηλαδή της πτώσης του ήταν πολύχρονη και δεν του φταίνε ούτε οι Πρέσπες, ούτε ο Κοτζιάς. Αλλά κάθε άνθρωπος χρειάζεται να του φταίει κάποιος για τα λάθη που ο ίδιος έκανε” και σημείωσε:

“Εγώ όταν άρχισε να λέει αυτές τις ανοησίες του είπα ο Όμηρος μας έχει διδάξει κάτι πάρα πολύ σημαντικό και είναι καλό να τα διδάσκουμε αυτά και στο σχολείο, ότι δηλαδή πρέπει με μεγάλη προσοχή να επιλέγεις τους φίλους σου, αλλά με μεγαλύτερη προσοχή να επιλέγεις τους εχθρούς σου'. Όπως του είπα δεν κάνει ούτε για φίλος μου, ούτε για εχθρός μου”.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της η κίνηση Πράττω, της οποίας επικεφαλής είναι ο κ. Κοτζιάς, κάλεσε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας από το βήμα της Βουλής "περί πιθανής ύπαρξης μυστικής συμφωνίας Κοτζιά-Ζάεφ".

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

"Καλούμε τον υπουργό Εξωτερικών και Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να αποδοκιμάσει, άμεσα και δημόσια, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για τη συκοφαντική δήλωσή του, χθες, στη Βουλή των Ελλήνων, περί 'πιθανής ύπαρξης μυστικής συμφωνίας Κοτζιά-Ζάεφ'.

Η δήλωση του εταίρου της κυβέρνησης, υιοθετεί ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, πλήρως τα ακροδεξιά μυθεύματα για «Μυστική Διπλωματία της ελληνικής Κυβέρνησης», καθώς και την απαράδεκτη ύβρι της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «συναλλαγών».

Το ΠΡΑΤΤΩ, για άλλη μια φορά, δηλώνει, ότι θα εναντιωθεί με όλες του τις δυνάμεις στον ευτελισμό της δημόσιας ζωής που υιοθετεί τμήμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας".