Quantcast

Καραθανασόπουλος: Η σκανδαλολογία είναι σχεδιασμένη και έχει πολλαπλούς στόχους

"Ο σχεδιασμός, η πολιτική συζήτηση να γίνεται με βάση τη σκανδαλολογία, έχει πολλαπλές στοχεύσεις" ανέφερε σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ1, το βράδυ της Τρίτης 20/11, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Όπως εξήγησε "πρώτος στόχος είναι να συγκαλυφθεί η ουσία ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ και η αυριανή κυβέρνηση θα κινηθεί στις αντιλαϊκές ράγες που έχει χαράξει η σημερινή" καθώς "δεν διαφωνούν στις στρατηγικές επιλογές μιας πολιτικής που φορτώνει τα βάρη στο λαό και δίνει προνόμια στο κεφάλαιο".

Ως δεύτερο στόχο ανέφερε τη "γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας με τη βαθύτερη εμπλοκή" στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Προσέθεσε ότι τρίτος στόχος είναι η όξυνση της πόλωσης ανάμεσα στους δύο πόλους που διαμορφώνονται, "ούτως ώστε η λαϊκή δυσαρέσκεια να εγκλωβιστεί ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη".

Επισήμανε, στη συνέχεια, ότι "το σχέδιο προχωράει με την επιχείρηση αναπαλαίωσης του πολιτικού συστήματος" ενώ ως τέταρτο σημείο της πολλαπλής στόχευσης ανέφερε την επιχείρηση χειραγώγησης της λαϊκής συνείδησης με τον ισχυρισμό ότι "για την κρίση φταίνε τα σκάνδαλα, οι πολιτικοί που τα έπαιρναν κάτω από το τραπέζι, και όχι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα".

Όπως είπε, ερωτηθείς σχετικά, "η Ελλάδα δεν ήλθε στην καπιταλιστική κρίση εξαιτίας των σκανδάλων, αλλά εξαιτίας ενός, όπως εκφράστηκε, χρέους, το οποίο έγινε για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων".

Ως πέμπτο σημείο επισήμανε το γεγονός ότι "το καπιταλιστικό σύστημα αποτελεί το φυτώριο των σκανδάλων γιατί το κίνητρο είναι το κυνηγητό του κέρδους, ο ανταγωνισμός για το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας".

Ο Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε επίσης ότι το τελευταίο διάστημα τα μεγαλύτερα σκάνδαλα αποκαλύπτονται από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του πολέμου μεταξύ πολυεθνικών εταιρειών των ΗΠΑ και εκείνων της ΕΕ, προσθέτοντας χαρακτηριστικά "μην μου πείτε ότι και οι αμερικάνικες πολυεθνικές δεν χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους με τις ευρωπαϊκές".

Ανέδειξε ακόμα ως ιδιαίτερα σημαντική πλευρά του σχεδιασμού, τη συγκάλυψη του γεγονότος ότι για παράδειγμα, "το φάρμακο είναι εμπόρευμα. Πανηγυρίζουμε ότι μειώσαμε την δημόσια δαπάνη όταν αυξήσαμε τη συμμετοχή του λαού στη φαρμακευτική δαπάνη: από 9% που ήταν η συμμετοχή το 2010, φθάσαμε στο 20% που είναι σήμερα".

Εν κατακλείδι, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει πως "υπάρχει ένας σχεδιασμός που θέλει να συγκαλύψει την ταύτιση των δύο μεγάλων κομμάτων και των υπολοίπων, ότι το καπιταλιστικό σύστημα είναι το φυτώριο (των σκανδάλων) και της εμπορευματοποίησης των λαϊκών αναγκών και να χειραγωγήσει τη λαϊκή συνείδηση".

Είπε ότι το ΚΚΕ ζητά τη διαλεύκανση όλων αυτών των υποθέσεων "μέσα από τη δικαστική οδό και όσο το δυνατόν πιο βαθιά".

Όσον αφορά τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου, ο Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι πρόκειται για έναν ακόμη πιο σφιχτό επιχειρηματικό εναγκαλισμό κράτους-Εκκλησίας που, "επί της ουσίας παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες το διαχωρισμό τους που σε άλλες χώρες έχει γίνει εδώ και αιώνες".

Είπε ότι το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ του πλήρους διαχωρισμού κράτους-Εκκλησίας, σημειώνοντας, ταυτόχρονα ότι "αυτός ο διαχωρισμός δεν πρέπει να γίνει εις βάρος του βιοτικού επιπέδου, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των κληρικών".