Quantcast

Κουτσούμπας: Όλως τυχαίως η κυβέρνηση θυμήθηκε τις γερμανικές οφειλές στην προεκλογική περίοδο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για υποκρισία εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας κατά τη συζήτηση για τις γερμανικές οφειλές στην Ολομέλεια της Βουλής. 

“Όλως τυχαίως η κυβέρνηση θυμήθηκε το πόρισμα για τις γερμανικές οφειλές στην προεκλογική περίοδο, ενώ έχει συνταχθεί εδώ και τρία χρόνια” είπε ο κ. Κουτσούμπας. Ο γ.γ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις προέβαλαν διάφορες αστήρικτες δικαιολογίες για να μη θέτουν το ζήτημα, επισημαίνοντας ότι κάποιοι προσπαθούν όχι απλώς να θάψουν το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων αλλά και να γράψουν ξανά την ιστορία στα μέτρα των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Κάνοντας λόγο για τυχοδιώκτες ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε με σφοδρότητα και στο εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας τονίζοντας ότι απαρτίζεται από διάφορα απομεινάρια Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, γυρολόγους της πολιτικής, μέχρι φίλους του Αμβρόσιου του κατά ομολογία του υμνητή της Χ.Α.

“Όταν εφαρμόζεις αντιλαϊκή πολιτική στο όνομα της προόδου, της αριστεράς και του αντιφασισμού τότε δεν είσαι πραγματικός πολέμιος του φασισμού αλλά καταντάς τροφοδότης του. Η συγκεκριμένη έκθεση στέλνει τη διεκδίκηση στις ελληνικές καλένδες” είπε ο κ. Κουτσούμπας.