Quantcast

Μαντάς στον realfm: Ο κ. Τσίπρας ήταν εξαιρετικά συγκεκριμένος και έδωσε σαφείς απαντήσεις

“Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας ήταν εξαιρετικά συγκεκριμένος, δόθηκαν σαφείς απαντήσεις και δόθηκε κατά τη γνώμη μου και το πλαίσιο που διαμορφώνεται σε σχέση και με την πολιτική αντιπαράθεση στις επικείμενες εκλογές και εννοώ τα κρίσιμα στοιχεία, τα προγραμματικά στοιχεία, αυτά που αφορούν την οικονομία και την κοινωνία τα οποία πρέπει να έρθουν επιτέλους στην ουσιαστική αντιπαράθεση που πρέπει να γίνει”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

Στο ερώτημα τι εννοούσε ο κ. Τσίπρας όταν είπε ότι μπαίνουμε σε μία νέα πίστα μετά την αποπληρωμή του ΔΝΤ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε μεταξύ άλλων: “Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετά κατανοητό σε ανθρώπους που ασχολούνται πιο ειδικά, νομίζω ότι είναι και προφανές με την κοινή λογική. Δηλαδή, όταν έχεις ως χώρα τη δυνατότητα να αποπληρώσεις ένα τμήμα του δανείου του ΔΝΤ που είναι 9,5 δισ. συνολικά... Στέλνεις ένα σήμα στις αγορές ότι η χώρα είναι σε μία φάση όπου έχει τη δυνατότητα να αποπληρώνει τα δάνεια της, οπωσδήποτε σε αυτό νομίζω ότι συνέβαλε και προηγηθείσα έκθεση του ΔΝΤ που προέβλεπε μία μεγάλη μείωση του χρέους μέχρι το 2024. Συνεπώς, νομίζω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που εκτός των άλλων, σιγά - σιγά γιατί αυτά δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη θα αδυνατίσει τουλάχιστον την επιρροή του ΔΝΤ”.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Πετσίτη ο κ. Μαντάς δήλωσε: “Πρώτον και εγώ θέλω να καταλάβω μαζί με τον Πρωθυπουργό ποιο είναι το σκάνδαλο ακριβώς και πώς εμπλέκεται η δημόσια σφαίρα, το δημόσιο χρήμα σε αυτό το υποτιθέμενο σκάνδαλο. Το δεύτερο είναι ότι πράγματι όποτε υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο βγαίνει στην επιφάνεια ανασύρεται το θέμα του Πετσίτη. Θα διαλευκανθεί και εδώ είμαστε”.