Quantcast

Μήνυμα Τσίπρα για δήμευση περιουσιών των Ελλήνων της Χειμάρρας: Αρνητική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας

Η Αλβανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει δημοσιεύσει απόφαση για τη δήμευση των περιουσιών Ελλήνων της Χειμάρρας.

Το γεγονός σήμανε συναγερμό στην ελληνική κυβέρνηση και για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη στην Αλβανία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε στο Βουκουρέστι όπου βρίσκεται για την τετραμερή συνάντηση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σχολίασε το γεγονός στην κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε μαζί με τους ηγέτες, Ρουμανίας, Σερβίας και Βουλγαρίας, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανικών χωρών και κατ’ επέκταση και της Αλβανίας, λέγοντας ότι «το τελευταίο διάστημα βλέπουμε κάποιες εξελίξεις που δεν μας ικανοποιούν».

«Σήμερα μαθαίνω ότι υπάρχει μια αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι «αν ισχύει αυτό θα είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη».

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στην Αλβανία για την ευρωπαϊκή της  προοπτική υπογραμμίζοντας ότι  «είναι μια υπόθεση που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μας δίνει την αισιοδοξία σε ότι αφορά την κρίσιμη ευρωπαϊκή προοπτική αυτής της χώρας που αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί. Οι προϋποθέσεις να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση όμως αν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες που έχουμε, νομίζω ότι δεν υπάρχουν».