Quantcast

Μήνυση σε βάρος του Μανιού καταθέτει ο Γεωργιάδης - Άγρια κόντρα στη Βουλή

Κόντρα ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιό, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τις 120 δόσεις.

"Είναι για εμένα θλιβερό για μένα να έρχομαι σε αυτό το βήμα που το θεωρώ πολύ σημαντικό, να μην πω ιερό μετά από τον κ. Γεωργιάδη. Επικαλείται τι ψηφίζει ο λαός, ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία. Όταν ψηφίζει ο λαός τη ΝΔ, δεν ψηφίζει υμνητές της χούντας και είναι θλιβερό γιατί είχα την τύχη να παλέψω ενάντια στη χούντα" είπε ο κ. Μανιός ανεβαίνοντας στο βήμα, μετά τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

"Είπε ψέματα ο κ. Γεωργιάδης ότι είχε φτιάξει τον νόμο για τους ανασφάλιστους. Ήμουν γιατρός του ΕΣΥ, νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Το 2014 είχε μόνο 4.000 ευρώ για όλους τους ανασφάλιστους, έκανε 660 ευρώ μια απλή εγχείρηση στραβισμού. Και μια διανοηθεί ο κ. Γεωργιάδης να με διαψεύσει, διότι τον προκάλεσα στις 6 Δεκεμβρίου του 2013 , σε μεγάλο συνέδριο που έγινε για τα 30 χρόνια του ΕΣΥ και είπα τότε και το έχω επαναλάβει πολλές φορές και δεν απαντά σε αυτό ότι ο τρόπος με τον οποίο είχε συντάξει τον νόμο για την κοστολόγηση των φαρμάκων έδινε το δικαίωμα να έχει το ένα χέρι κάτω από το γραφείο και το άλλο πάνω να υπογράφει . Δεν μου έκανε μήνυση. Τώρα θα κάνει μήνυση στους μάρτυρες και τους δικαστές . Κοιτάξτε γιατί υπάρχουν πολλά ράμματα για τη γούνα σας…" πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

"Αγαπητέ κ. Μανιέ, το αγαπητέ το λέω...ειρωνικά. Δεν θυμόμουν να μου έχετε πει αυτό όταν ήμουν υπουργός Υγείας όμως επειδή υπονοήσατε κάτι για την ηθική μου συγκρότηση εδώ , δεσμεύομαι αύριο να σας κάνω μήνυση και ελπίζω να μείνετε εδώ να ζητήσετε να μην αρθεί η ασυλία σας. Εγώ θα σας κάνω μήνυση αύριο κι εσείς δεν θα ζητήσετε να αρθεί η ασυλία σας, όπως έχετε κάνει όλοι αυτή την περίοδο και θα έρθετε στο δικαστήριο να αποδείξετε αυτά που είπατε για την ηθική μου συγκρότηση" απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

"Όσον αφορά για αυτά που είπατε περί χουντικού, ακούστε κύριε Μανιέ. Μετά τη συζήτηση της προηγούμενης εβδομάδας, το να μιλάτε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ για χούντα και αντιχουντικούς πάει πολύ. Εγώ θα το άφηνα στη θέση σας. Προσωπικά εσείς που στηρίξατε ως υπουργό Άμυνας τον κ. Καμμένο, που σας έχει γραμμένο στο βιβλίο του ως τρομοκράτη και παρόλα ταύτα εσείς του δίνατε ψήφο εμπιστοσύνης, θα έπρεπε να ήσασταν τριπλά προσεκτικός" συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

"Για να κλείσουμε τα της υγείας, σας προκαλώ να φέρετε επί δικής μου υπουργίας, μετά το νόμο, μια βεβαίωση στη εφορία ενός ασφαλισμένου. Μια να φέρετε και θα σας ζητήσω συγνώμη, με δική μου εντολή κανένα νοσοκομείο, δεν χρέωνε κανέναν ασφαλισμένο και είπατε ψέματα στη Βουλή", είπε ο κ. Γεωργιάδης.

"Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Γεωργιάδη. Πρέπει να πω όμως ότι 33 εκατομμύρια ευρώ και πλέον, πρόλαβε το υπουργείο υγείας και τα διέγραψε. Αυτή ήταν η δωρεάν υγεία που είχαν", ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.