Quantcast

Μητσοτάκης: Θα αποδοθούν ευθύνες για Μόρια και Μάτι

Τη δέσμευσή του ότι δεν θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, όποτε και αν έλθει προς κύρωση, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην σύσκεψη των τομεαρχών του και πρόσθεσε ότι ζητά εκλογές για να σταματήσει η δημιουργία τετελεσμένων.

Αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι με κυβέρνηση της ΝΔ «η χώρα θα αποκτήσει επιτέλους μία αξιόπιστη και αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική όπου τα σύνορα θα φυλάσσονται. Παράλληλα θα επιταχυνθεί ο έλεγχος, η απονομή ασύλου και η επιστροφή όσων δεν δικαιούνται. Η ορολογία της φύλαξης των συνόρων απουσιάζει από το λεξιλόγιο του κ. Τσίπρα. Είναι ανήθικο να παίρνεις 1,6 δισ. και να φτιάχνεις τον χειρότερο καταυλισμό προσφύγων». Πρόσθεσε ότι επίσης είναι ανήθικη η προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι. Δεσμεύτηκε ότι «οι ευθύνες θα αποδοθούν και για πράξεις και παραλείψεις αλλά και για τη μαύρη τρύπα από την διαχείριση των 1,6 δισ.». Ότι κακώς έγινε στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα διαλευκανθεί, είπε ο κ. Μητσοτάκης και έφερε σαν παράδειγμα την υπόθεση της Follie Follie και την καθυστέρηση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς να την διερευνήσει.

«Ζητάμε εκλογές για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Απευθυνόμαστε στους απογοητευμένους πολίτες και στους νέους. Μιλάμε και θα μιλήσουμε ακόμη πιο έντονα με προδομένους πολίτες που έπεσαν θύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τους ζητάμε να μας εμπιστευθούν γιατί έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο για το πώς θα κάνουμε την χώρα καλύτερη».

Αναφέρθηκε στην πρότασή του για το ασφαλιστικό και υπογράμμισε ότι με την πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό οι νέοι θα ξέρουν ότι μπορούν να ελέγχουν ένα μέρος των εισφορών τους που θα κατατίθενται σε έναν ατομικό κουμπαρά. Σημείωσε δε, ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και οι νέοι 17 ετών στους οποίους θα απευθυνθεί η ΝΔ.

«Σε μία εβδομάδα η ΝΔ θα γιορτάσει τα 44 χρόνια της, η ΝΔ πατάει σταθερά χωρίς τύψεις στον φιλοευρωπαικό της προσανατολισμό. Εμείς βάλαμε την χώρα στην Ευρώπη και εμείς την συγκρατήσαμε όταν άλλοι την έσπρωχναν στο γκρεμό», τόνισε ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στήριξη της ΝΔ στον Μ. Βέμπερ

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η ΝΔ στηρίζει τον Μάνφρεντ Βέμπερ ως υποψήφιο για την προεδρία της ΕΕ. Παράλληλα, είπε, στηρίζουμε το ΕΛΚ στην αυστηρή γραμμή που έχει πάρει έναντι του κ. Όρμπαν. Όποιος κάνει ακροδεξιά στροφή δημιουργεί αυτονόητα ερωτήματα για την θέση του στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.