Quantcast

Μπακογιάννη στον realfm: Εκτός κάθε λογικής αυτά που είπε ο Καμμένος - Είναι το απόλυτο θέατρο του παραλόγου

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η εμφάνιση του κ. Καμμένου στην Αμερική δημιούργησε μόνο προβλήματα”, είπε μεταξύ άλλων η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Άκη Παυλόπουλο και Μάνο Νιφλή.

“Δημιούργησε προβλήματα στην εικόνα της χώρας κυρίως, δημιούργησε προβλήματα στην κυβέρνηση αλλά αυτό ας το χειριστεί ο Πρωθυπουργός, ο οποίος τον έκανε υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ήταν σαφές ότι ένας άνθρωπος σαν τον κ. Καμμένο ότι από την ώρα που θα αναλάβει ένα τέτοιο υπουργείο, προβλήματα θα δημιουργήσει. Η εικόνα μίας χώρας στην οποία ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν μία άποψη στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής και ενός υπουργού Αμύνης ο οποίος λέει τα απολύτως εκτός κάθε λογικής πράγματα, ο οποίος θέλει να κάνει ένα δεύτερο σύμφωνο με χώρες που είναι ήδη στο ΝΑΤΟ. Είναι το απόλυτο θέατρο του παραλόγου... Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό, δεν έχω λόγια” σημείωσε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

“Μεταξύ μίας σοβαρής και υπεύθυνης θέσης, όπως αυτή της ΝΔ, η οποία λέει ξεκάθαρα πού εντοπίζει τις αδυναμίες αυτής της συμφωνίας γιατί αυτή η συμφωνία είναι ετεροβαρής και εις βάρος των συμφερόντων της χώρας, και η αντίδραση Καμμένου η οποία αγγίζει τα όρια του απόλυτου παραλογισμού, δεν μας βολεύει τίποτα από αυτά. Αυτή η πατρίδα ανήκει σε όλους μας και όταν κάποιος μιλά στο εξωτερικό, μιλάει για την Ελλάδα. Ποιος θυμάται ποιος είναι ο υπουργός Άμυνας ή ο υπουργός Εξωτερικών. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνεται ρόμπα, δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνεται αντικείμενο περιπαικτικών σχολίων. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Άρα, βεβαίως και δεν βολεύει τη ΝΔ αυτή η εικόνα. Η ΝΔ θέλει την Ελλάδα ισχυρή”.

Σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το Σκοπιανό, η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “ο καθένας έχει τις απόψεις τους, εγώ δεν υιοθετώ τίποτα από όλα αυτά... Η κεντρική γραμμή της ΝΔ θα φανεί στην περίπτωση της επαναδιαπραγμάτευσης αυτής της συμφωνίας, εάν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα... Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση είναι αυτή η οποία σήμερα δίνει την εικόνα μίας χώρας και μίας κυβέρνησης η οποία δεν έχει γραμμή και είναι φτερό στον άνεμο. Από την οικονομία που καταθέτουμε δύο προϋπολογισμούς μέχρι την εξωτερική πολιτική που 'Α' λέει ο υπουργός Εξωτερικών και 'Ω' ο υπουργός Άμυνας. Και αυτά εμφανίζονται ως καβγαδάκια εντός γάμου, είναι μία τεράστια αδικία για την πατρίδα μας η εικόνα αυτή την οποία βγάζει”.