Quantcast

Μπαλάφας στον realfm: Η δήλωση της κ. Κουντουρά είναι υπεύθυνη και λογική

“Εμείς συνεργαστήκαμε ισότιμα και καθαρά για μεγάλο διάστημα, από το 2015 μέχρι τώρα, με το κόμμα των ΑΝΕΛ και με τον κ. Καμμένο” είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Ψάλτη.

“Μία συνεργασία κυβερνητική η οποία ήταν επωφελής κατά τη γνώμη μου και πέτυχε τους βασικούς της στόχους. Διακυβεύματα της παρούσης φάσης μας βρήκαν σε διαφορετικές όχθες, αναφέρομαι ιδιαίτερα στη Συμφωνία των Πρεσπών, και οδηγήθηκε αυτή η συνεργασία στο τέλος της. Προσωπικά κρατάω καταρχήν το θετικό της συνεργασίας δύο δυνάμεων, οι οποίες ήταν από διαφορετικές ιστορικές διαδρομές και προελεύσεις και νομίζω ότι αυτή η συνεργασία ήταν επ ωφελεία της χώρας” σημείωσε ο κ. Μπαλάφας και πρόσθεσε:

“Ορισμένοι προσπαθούν να απαξιώσουν αυτό το γεγονός... Η Συμφωνία των Πρεσπών, πέρα από το κατά τη γνώμη μου αυτονόητο όφελος για τη χώρα μας, θα λειτουργούσε στον έναν ή τον άλλο βαθμό καταλυτικά και στο επίπεδο του πολιτικού σκηνικού και νομίζω σε ένα βαθμό αυτό επιβεβαιώθηκε”.

“Ενώ μπορούσαμε να προχωρήσουμε με μικρότερη πλειοψηφία σαν κυβέρνηση ανοχής, είπαμε όχι. Θα ζητήσουμε από την παρούσα Βουλή, η οποία δεν έχει ολοκληρώσει τον βίο της, ψήφο εμπιστοσύνης ανοιχτά. Διότι πέραν των άλλων, υπάρχει μία ανοιχτή ατζέντα από τη μεριά μας, έχουν δρομολογηθεί αλλά δεν έχουν ψηφιστεί μία σειρά σημαντικά νομοσχέδια και μέτρα ελάφρυνσης του κόσμου, τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στη δήλωση της υπουργού Τουρισμού ότι “στηρίζει την κυβέρνηση” ο κ. Μπαλάφας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “είναι μία υπεύθυνη δήλωση. Μία κουβέντα η οποία έχει τη λογική της. Σου λέει 'συμμετείχα σε μία κυβέρνηση, πήγε καλά η κυβέρνηση αυτή, θέλω η κυβέρνηση αυτή να ολοκληρώσει τον βίο της'. Μου φαίνεται λογική η κουβέντα αυτή και ιδιαίτερα που βγαίνει από μία υπουργό της κυβέρνησης αυτής”.

“Ο Πάνος Καμμένος δείχνει να κινείται προεκλογικά με την ευρεία έννοια σε μία γκάμα απόψεων που δεν βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τη στόχευση τη δική μας” σημείωσε.