Quantcast

Μπουρνούς: Η πραγματικότητα στη Μυτιλήνη διαψεύδει όσους καλλιεργούν την ανασφάλεια

«Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις προς τη δικαιοσύνη ώστε να βρεθούν υπόλογοι όσοι εκμεταλλεύονται τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας για να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και φόβο για το προσφυγικό» δήλωσε ο προϊστάμενος Στρατηγικού Σχεδιασμού Της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού Γιάννης Μπουρνούς μιλώντας στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ.

Ο κ. Μπουρνούς προέβη στην παραπάνω δήλωση, με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε στις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα αυτές της Γέρας από δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη δημιουργία νέου καταυλισμού 10.000 έως και 17.000 αιτούντων άσυλο -οι οποίοι μάλιστα θα επιστραφούν από τη Γερμανία- στον χώρο του πρώην εργοστασίου Σουρλάγκ στο Πέραμα της Γέρας.

Ο κ. Μπουρνούς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε στελέχη την Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το τελευταίο περιστατικό της διασποράς ψευδών ειδήσεων «για τη δήθεν δημιουργία hot spot στη Γέρα» τονίζοντας ότι «γίνονται πλέον δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ μερίδας στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής. Πέρα από τα ψέματα και τη διασπορά του φόβου το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συνεχίζει την προσπάθεια για την αποσυμφόρηση της Μόριας όπως έχει δεσμευτεί».

Σ' ότι αφορά τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Λέσβο το τελευταίο διάστημα, μετά και την πραγματοποίηση του Περιφερειακού Συνεδρίου, ο κ. Μπουρνούς ανέφερε: «Διατηρήσαμε τον μειωμένο ΦΠΑ, μπήκε σε εφαρμογή το μεταφορικό ισοδύναμο και την ίδια στιγμή έχουμε 41,5% αύξηση των αφίξεων ξένων τουριστών στη Λέσβο, για το διάστημα Απριλίου-Ιουλίου. Η πραγματικότητα διαψεύδει όσους καλλιεργούν την ανασφάλεια και τη μιζέρια».