Quantcast

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει το παλαιό πολιτικό σύστημα αλλά υιοθετεί τις χειρότερες πρακτικές του και τα χειρότερα στελέχη του

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει το “παλαιό πολιτικό σύστημα”, υιοθετεί τις χειρότερες πρακτικές του και τα χειρότερα στελέχη του. 

«Παρουσιάζεται ως “νέο” κόμμα, αλλά είναι φτιαγμένο από τα πιο παλιά και φθαρμένα πολιτικά υλικά» σχολιάζουν στη ΝΔ και προσθέτουν τα εξής:

- «Κατηγορούν το “παλαιό κομματικό σύστημα” και την ίδια ώρα έχουν γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού και εκλέγουν πρώτο σε σταυρούς στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος τον Αντώνη Κοτσακά, δηλαδή το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου.

- Κατηγορούν τις «κακές μνημονιακές» κυβερνήσεις, αυτοί που στη συνέχεια έκαναν βουλευτές και υπουργούς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πρωταγωνίστησαν στις κυβερνήσεις που κατηγορούσαν. Όπως τις κυρίες Κατσέλη, Ξενογιαννακοπούλου, Τζάκρη και τους κυρίους Μπόλαρη, Μιχελογιαννάκη και Παραστατίδη.

- Έχουν απορροφήσει και συμμαχήσει με τα χειρότερα στοιχεία του συνδικαλιστικού χώρου. Τους Καλφαγιάννηδες της ΠΟΣΠΕΡΤ. Τους Μπαλασόπουλους των ΟΤΑ. Τους Φωτόπουλους της ΔΕΗ. Όχι μόνον δεν άλλαξαν το παλιό, αλλά στήριξαν και ταυτίστηκαν με τη χειρότερη εκδοχή του.

- Μιλάνε για τα παλαιά κόμματα και προσπαθούν να εγείρουν θέμα για τα οικονομικά τους, όταν έχουν κάνει υπουργό την πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη για τα οικονομικά του, κ. Ξενογιαννακοπούλου. Και όταν είναι σε φανερή πλέον σύμπλευση με τον άλλο πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ τον κ. Ραγκούση. Να θυμηθούν να τους φωνάξουν για εξηγήσεις την επόμενη φορά που θα μιλήσουν για το θέμα...».

Στην Πειραιώς προσθέτουν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο υιοθετεί τα παλιά υλικά του πολιτικού συστήματος, αλλά και η πολιτική του επίσης αναπαράγει τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος:

- Στο δημόσιο τομέα “διαπρέπουν” σε διορισμούς ημετέρων, φωτογραφικές διατάξεις και πελατειακές λογικές.

- Στη Δικαιοσύνη βλέπουμε πρωτοφανείς παρεμβάσεις, ανεπίτρεπτες για ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα, τις οποίες καταγγέλλουν οι ίδιες οι δικαστικές ενώσεις.

- Στην Εκπαίδευση χαράσσουν πολιτική με γνώμονα όχι το πώς θα κάνουν καλύτερα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια των παιδιών μας, αλλά το πώς θα κερδίσουν ψήφους με ρουσφετολογικες μικροδιευθετήσεις».

Επιπλέον στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η απάντηση στην κρίση, είναι το αποτέλεσμα της κρίσης.

«Είναι ένα πολιτικό συνονθύλευμα λαϊκισμού που παριστάνει την κυβέρνηση, έχοντας στις τάξεις του τα πιο φθαρμένα υλικά που γνώρισε ο τόπος πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης. Η Ελλάδα, όμως, θα γυρίσει σελίδα, θέλει - δεν θέλει αυτό το μόρφωμα λαϊκιστών, ιδεοληπτικών και καιροσκόπων που έχουν καταδικάσει τη χώρα μας σε τέλμα εδώ και τέσσερα χρόνια», υπογραμμίζουν.