Quantcast

Νικολαΐδης στον realfm: Το θέμα είναι να ξαναέρθουν οι ανθρώπινες αξίες στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

"Θεωρώ ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια επωφελής συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα" δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Τις αντιδράσεις τις εξηγώ σε ένα πολύ μεγάλο μέρος στην παραπληροφόρηση, θεωρώ ότι αυτές οι αντιδράσεις παρακινούνται και το είδα με τα μάτια μου, από κάποιες ακροδεξιές ομάδες στην Ελλάδα, τις οποίες μπορώ να τις ονοματίσω κιόλας, η "Σάρισα" η οποία είναι μια ακροδεξιά οργάνωση που αποσχίστηκε από την Χρυσή Αυγή γιατί θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια light ακροδεξιά οργάνωση στην Ελλάδα. Ήταν παρούσα σε μία από τις ομιλίες που έκανα με τον Κώστα Αρβανίτη στην Πτολεμαΐδα όπου έστησε μικροφωνική και φώναζε από τα μεγάφωνα 'τσεκούρια και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά'. Θεωρώ ότι σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που διαφωνούν με τη Συμφωνία, καλά κάνουν και διαφωνούν αν έχουν μια εμπεριστατωμένη άποψη, εγώ δεν είμαι από αυτούς που θεωρώ ότι όποιος διαφωνεί με τη Συμφωνία είναι φασίστας. Καμία σχέση. Απλά θεωρώ ότι πολύς κόσμος δεν έχει πληροφορηθεί επαρκώς και όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις οι ακροδεξιές φωνές σε κάποιου είδους διαμαρτυρίες, επισκιάζουν τις φωνές των ανθρώπων που είναι παραπληροφορημένοι και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να θρέψεις την ακροδεξιά στην Ελλάδα και την Ευρώπη" συμπλήρωσε.

"Όταν σταματάς τον πρωταθλητισμό ξαφνικά αισθάνεσαι ένα τεράστιο δημιουργικό κενό στην καθημερινότητά σου, αυτό το κενό το γέμισα προσπαθώντας να κάνω δράσεις κυρίως από εδώ από τη Θεσσαλονίκη σε θέματα ρατσισμού, φασισμού, ξενοφοβίας, είμαι ιδρυτικό μέλος του αντιρατσιστικού παρατηρητηρίου στη Θεσσαλονίκη και μετά από κάποιες συγκεντρώσεις και ομιλίες που έγιναν με πρόσεξε ο ΣΥΡΙΖΑ και μου έκαναν την πρόταση, την οποία δέχθηκα με μεγάλη χαρά" τόνισε.

"Θα ήθελα με το βήμα που μου έχει δώσει και προσφέρει ο αθλητισμός όλα αυτά τα χρόνια για να μπορώ να επηρεάσω παιδιά αλλά και με το βήμα που μου προσφέρεται σήμερα να προσπαθήσω να βοηθήσω την κατάσταση ώστε να εξομαλυνθεί όσο περισσότερο γίνεται" σχολίασε.

"Το θέμα είναι να ξαναέρθουν οι ανθρώπινες αξίες στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης" πρόσθεσε.