Quantcast

Ο Τσίπρας έθεσε στην Μέρκελ το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών - Μίλησε με Αναστασιάδη πριν συναντήσει τον Ερντογάν

Του Θάνου Αθανασίου

Κυβερνητική πηγή που ενημέρωσε τον Τύπο στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε και στην Καγκελάριο της Γερμανίας Α. Μέρκελ, το ζήτημα της στάσης της Τουρκίας και δει της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτών από τις τουρκικές αρχές.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος έδωσε στην Καγκελάριο λεπτομέρειες της υπόθεση.

Στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ο Πρωθυπουργός είχε μεταξύ άλλων διμερείς επαφές με τον Πρωθυπουργό του Καναδά Τρυντώ, τον οποίον και ενημέρωσε για την κατάσταση της οικονομίας, αλλά και την Πρόεδρο της Ισλανδίας.

Τηλεφωνική συνεννόηση με Αναστασιάδη

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, είχε νωρίτερα σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αντικείμενο της συνομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού αφορούσε τον συντονισμό των δύο πλευρών, ενόψει της συνάντησης με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη στις2:30 το μεσημέρι.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει στον Ερντογάν ευρύ πεδίο θεμάτων μεταξύ των οποίων και οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.