Quantcast

Ο Τσίπρας στο Παρίσι με δώρο την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη - Εντυπωσιακή εμφάνιση της Μπαζιάνα

Το μήνυμα ότι ο αγώνας για την ειρήνη είναι καθημερινός, έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δωρίζοντας την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη στη «Βιβλιοθήκη της Ειρήνης» που εγκαινιάζεται στο Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη.

Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων καταθέτουν τη δική τους συνεισφορά, ένα βιβλίο της επιλογής τους, στη γλώσσα τους, με θέμα την ειρήνη.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη χαρά του που συνεισφέρει στη Βιβλιοθήκη το έργο «Ειρήνη», του 421 π.Χ., του αρχαίου Έλληνα ποιητή Αριστοφάνη και εξηγώντας την επιλογή του, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά και από τα πρώτα αντιπολεμικά έργα, από έναν από τους σημαντικότερους αρχαίους ποιητές. Ο πρωθυπουργός είπε ότι «αυτό το έργο είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ» καθώς, όπως είπε, περιγράφει γιατί πρέπει να παλεύουμε καθημερινά ενάντια στον πόλεμο και να μην παίρνουμε την ειρήνη ως δεδομένη. Σημείωσε ειδικότερα ότι σήμερα, όπου έχουμε την άνοδο του εθνικισμού και της ξενοφοβίας, αλλά και συγκρούσεις ανά τον κόσμο, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τις παγκόσμιες αξίες και ότι πρέπει να παλεύουμε για την ειρήνη καθημερινά.

Εντυπωσιακή εμφάνιση της Μπαζιάνα

Συνοδεία της συντρόφου του, Μπέτυς Μπαζιάνα, στο Παρίσι ο Πρωθυπουργός, με την «Πρώτη Κυρία» της Ελλάδας να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η  πρώτη εμφάνισή της έγινε το βράδυ του Σαββάτου, στο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προς τιμή των ηγετών, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο δείπνο συμμετείχαν ηγέτες από όλο τον κόσμο, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών.

Μεταξύ αυτών, εκτός του Αλέξη Τσίπρα, ήταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Αλέξης Τσίπρας - Παρίσι - Μακρόν

Αλέξης Τσίπρας - Παρίσι - Μακρόν

Τι δείπνο παρατέθηκε από τον Εμανουέλ και την Μπριζίτ Μακρόν στο Μουσείο Orsay, όπου φιλοξενείται η έκθεση που είναι αφιερωμένη στην Μπλε και Ροζ περίοδο του Πικάσο. Προτού γίνει μουσείο, το Osray ήταν σιδηροδρομικός σταθμός. Αυτός ο οποίος έφτασε για πρώτη φορά στο Παρίσι ο Ισπανός άγνωστος τότε, νεαρός ζωγράφος.

Αλέξης Τσίπρας - Παρίσι - Μακρόν

Σε αυτόν το χώρο «έλαμψαν» οι κυρίες της διπλωματίες ή σύζυγοι των ηγετών, με την Μπέτυ Μπαζιάνα να «κερδίζει» τις εντυπώσεις.

Αλέξης Τσίπρας - Παρίσι - Μακρόν

Αλέξης Τσίπρας - Παρίσι - Μακρόν

Αλέξης Τσίπρας - Παρίσι - Μακρόν

Αλέξης Τσίπρας - Παρίσι - Μακρόν

Εντυπωσιακή ήταν και σήμερα η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη σημερινή υποδοχή που τους επεφύλαξε το ζεύγος Μακρόν, σήμερα, Κυριακή.

Αλέξης Τσίπρας - Παρίσι - Μακρόν

Αλέξης Τσίπρας - Παρίσι - Μακρόν