Quantcast

Παπαδημούλης στον realfm για Κατσίφα: Προτεραιότητα η διαλεύκανση

"Η πρώτη δήλωση του Έντι Ράμα ήταν άστοχη και σε αδικαιολόγητα υψηλούς τόνους" δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Η Ελλάδα ως το πιο παλαιό μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας στα Βαλκάνια και το πιο ισχυρό και το πιο πλούσιο, πρέπει να πρωτοστατεί έτσι ώστε τέτοια θλιβερά περιστατικά να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα. Αυτό που τώρα προέχει είναι να πέσουν οι τόνοι, να σταματήσουν διάφοροι να τζογάρουν πολιτικά στο θέμα και από τις δύο πλευρές των συνόρων, πολιτικοί ή δημοσιογράφοι, και να εξασφαλιστεί η ενεργή ελληνική συμμετοχή στη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες βρέθηκε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας" συμπλήρωσε.

"Προφανώς ο άνθρωπος αυτός είχε ακραίες απόψεις, προφανώς είχε καλάζνικοφ και πυροβολούσε και όλοι όσοι στα Τίρανα ή στην Αθήνα είναι της άποψης εναντίον της βίας από όπου κι αν προέρχεται και εναντίον της ένοπλης πάλης για την επίτευξη πολιτικών στόχων, δεν πρέπει να ιεροποιούν τον άνθρωπο, αλλά για εμάς είναι πρώτης προτεραιότητας, και εννοώ και την ελληνική Πολιτεία και την ελληνική κοινωνία, δύο πράγματα: πρώτον να διαλευκανθεί αν μπορούσε ο Κατσίφας να εξουδετερωθεί χωρίς να σκοτωθεί και το δεύτερο να μην πυροδοτήσει αυτό το πινγκ πονγκ της οξύτητας και των δηλώσεων, επιδείνωση των σχέσεων και της ζωής της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας" τόνισε.

"Να εξασφαλιστεί ένας προωθητικός συμβιβασμός ώστε με έναν δίκαιο τρόπο όσοι έχουν να λαμβάνουν οφέλη και εισόδημα από τα κοιτάσματα να μπορέσουν να τα έχουν. Για αυτό απαιτούνται όχι στρατιωτικοί τσαμπουκάδες αλλά πολιτικές και διπλωματικές λύσεις με μυαλό" ανέφερε σχετικά με τις γεωτρήσεις.