Quantcast

Παπακώστα: Ήθελαν να πλήξουν την Δημοκρατία ενδεχομένως και ανθρώπινες ζωές

«Ήθελαν να πλήξουν τη Δημοκρατία, ενδεχομένως και ανθρώπινες ζωές... Είναι ανατριχιαστικό» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον τηλεοπτικό σταθμό.

«Ό,τι χρειάζεται βία για να διατηρηθεί είναι καταδικαστέο. Η Δημοκρατία στις επιθέσεις που δέχεται, αμύνεται. Η άμυνά της είναι ισχυρότερη από εκείνους τους οποίους την επιβουλεύονται. Να μην έχει κανείς αμφιβολία, η Δημοκρατία δεν απειλείται.Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου διότι τέτοιες ενέργειες με τυφλή βία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.

Επίσης, η κ. Παπακώστα υπογράμμισε ότι «το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε θύματα, όμως είναι ισχυρός ο συμβολισμός… Ήθελαν να πλήξουν τη δημοκρατία, ενδεχομένως να ήθελαν να πλήξουν και ανθρωπινές ζωές. Αυτό, όπως και να το δει κανείς, είναι ανατριχιαστικό» σημείωσε.

Πρέπει, τόνισε «να ομονοήσουμε, ο πολιτικός κόσμος να μην αφήνει τρύπες, κενά τα οποία να εκμεταλλεύονται με ωμό τρόπο. Η πολύ μεγάλη πόλωση δυναμιτίζει το κλίμα και υπονομεύει το διάλογο».

«Όλοι να χαμηλώσουμε τους τόνους, κάθε σταθμός έχει τη δική του φωνή και στίγμα, να μην επιχειρείται φίμωση ή τρομοκράτηση, η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, άλλο η αντιπαράθεση και άλλο η τυφλή πόλωση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου» επισήμανε η υφυπουργός.

«Πρέπει πάντοτε να είμαστε σε επαγρύπνηση, έχουμε εντείνει τα μέτρα. Δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι η αστυνόμευση υπολείπεται», επισήμανε η κ. Παπακώστα.