Quantcast

Παυλόπουλος προς Ερντογάν: Eάν χρειαστεί, θα επιβάλλουμε τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο

Αυστηρά μηνύματα στην Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο του νέου μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι η χώρα μας απαιτεί σεβασμό του διεθνούς δικαίου και μάλιστα είναι έτοιμη, να τον επιβάλλει, εφόσον αυτό απαιτηθεί από την συμπεριφορά της γείτονος.

Σε δήλωση του, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στον αδριάντα του Επισκόπου Σαλώνων Ησαϊα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε «το Έπος των Αγωνιστών της Εθνεγερσίας, που οδήγησε στην απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων το 1821, σαν σήμερα ανήμερα του Πάσχα, αποτελεί εμβληματικό κομμάτι της Ιστορίας μας αλλά και δείκτη πορείας στον δρόμο για την εκπλήρωση του δικού μας Χρέους».

Όπως επεσήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «ενωμένοι, υπό όρους αρραγούς Εθνικής συνευθύνης, θα υπερασπισθούμε, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, την Πατρίδα, το μέλλον του Λαού μας και του Έθνους μας, κατ’ εξοχήν δε τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια».

Απευθυνόμενος προς την Άγκυρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσέθεσε «προς την γείτονα Τουρκία διαμηνύουμε ότι το παρελθόν δεν πρέπει να μας διχάζει, πρέπει όμως να μας διδάσκει. Προς αυτή την κατεύθυνση εμείς, οι Έλληνες, καθιστούμε σαφές ότι η φιλία, η καλή γειτονία και η Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας -την οποία εμπράκτως ευνοούμε- έχει ως στοιχειώδη προϋπόθεση τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Αυτό τον σεβασμό είμαστε αποφασισμένοι να τον εμπνεύσουμε και, αν χρειασθεί, να τον επιβάλλουμε, δοθέντος ότι η Ιστορία μας έχει αποδείξει πως ουδείς μπορεί να υποτιμά την Δύναμη και το Φρόνημα του Λαού και του Έθνους των Ελλήνων».