Quantcast

Πέντε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει η ΝΔ

Μόλις πέντε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στην πρώτη ψηφοφορία επί της συνταγματικής αναθεώρησης η οποία ξεκίνησε στη Βουλή. 

Με τη σημείωση ότι η κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύει πιθανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην επόμενη Βουλή και την επιφύλαξη ότι ο κ. Μητσοτάκης αφήνει τους βουλευτές του ελεύθερους να ψηφίσουν κατά συνείδηση η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τις εξής προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

- Άρθρο 32 §4 για την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής

- Άρθρο 32§5 για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στην κατεύθυνση της αποσύνδεσης της διάλυσης της Βουλής

-Άρθρο 62 για τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας

-Άρθρο 86 για τον περιορισμό των προνομιακών ρυθμίσεων της ποινικής ευθύνης των Υπουργών.

-άρθρο 101 Α για τις ανεξάρτητες αρχές.

Οι  παραπάνω είναι και οι μόνες προτάσεις οι οποίες αναμένεται να συγκεντρώσουν με ευκολία τουλάχιστον 180 θετικές ψήφους και ως εκ τούτου συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να ανεθωρηθούν από την επόμενη Βουλή.

Παράλληλα οι βουλευτές της Ν.Δ αναμένεται να ψηφίσουν όλες τις προτάσεις του κόμματός τους αλλά και τη συμπληρωματική πρόταση για το δικαστικό Σώμα στις Ένοπνες Δυνάμεις. Εν αντιθέσει με την ψηφοφορία στην Επιτροπή η Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει τελικά την αναθεώρηση του άρθρου 54 για για τη δυνατότητα ορισμού από ενιαίο ψηφοδέλτιο ως 5 βουλευτών απόδημου ελληνισμού.