Quantcast

Πολάκης για την έξαρση της γρίπης: Δεν είναι και καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας

Με ερώτηση για τη γρίπη ξεκίνησε η συνέντευξη του Παύλου Πολάκη το βράδυ της Κυριακής στο δελτίο ειδήσεων του Kontra.

Ερωτηθείς για τα θύματα της γρίπης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απάντησε: "Fake news και καταστροφολογία στη δημόσια Υγεία δεν είναι ανεκτά. Να μιλήσουμε με αριθμούς γιατί οι αριθμοί δίνουν τις απαντήσεις. Το τελευταίο διάστημα ζούμε μια κατάσταση που οτιδήποτε γίνεται χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση και δυστυχώς από μια μεγάλη μερίδα των Μέσω Ενημέρωσης για να παράξουν έναν φόβο, μια καταστροφής στα πλαίσια συγκροτημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα κρούσματα της γρίπης τα περασμένα χρόνια. "Γρίπη 2010-2011, σύνολο κρουσμάτων 309, νεκροί 101, η πλειοψηφία και τότε όπως και τώρα ανεμβολίαστοι. Γρίπη 2015-2016l: 372 κρούσματα, 123 νεκροί. Γρίπη 2017-2018: 50 κρούσματα, 14 νεκροί. Φέτος, μέχρι στιγμής και με επίσημα στοιχεία μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, έχουμε 173 άτομα που έχουν νοσήσει σοβαρά, με μόλις το 15% από αυτά να είναι εμβολιασμένοι. Από αυτά τα άτομα 165 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 38. Και είναι άνθρωποι με ευπάθειες, με χρόνια νοσήματα η συντριπτική πλειοψηφία. Υπάρχουν και κάποιοι που δυστυχώς χάθηκε η ζωή τους οι οποίοι δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, που όμως είναι ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρείται κάθε χρόνο"

"Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης, με την πλειοψηφία των στελεχών να είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περυσινή χρονιά ή η χρονιά του 2012-2013 που επίσης ήταν ήπια, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος. Αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε δηλαδή κιόλας» πρόσθεσε ο κ. Πολάκης.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας φέτος έγινε "η πιο αυξημένη, προφυλακτική, εμβολιαστική κάλυψη που έχει γίνει ποτέ και με ενδείξεις. Φέτος έχουν εμβολιαστεί 2 εκατ. άνθρωποι, υπάρχει απόθεμα εμβολίων σε συνεννόηση με τον ΕΟΦ".