Quantcast

Προτάσεις για το μέλλον της Ευρώπης θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τις προτάσεις του για το μέλλον της Ευρώπης και της ΕΕ θα παρουσιάσει το πρωί στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσία και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ .

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο ένατος Ευρωπαίος ηγέτης που θα συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης στην ολομέλεια του ΕΚ  στο Στρασβούργο.

Ο  Έλληνας πρωθυπουργός που έφθασε απόψε στην πρωτεύουσα της Αλσατίας παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι.

Το πρωί ο κ Τσίπρας θα γίνει δεκτός στο ΕΚ από τον Πρόεδρο του σώματος Αντόνιο Ταγιάνι και στη συνέχεια θα μιλήσει στην Ολομέλεια του ΕΚ για το μέλλον της Ευρώπης. Ο πρωθυπουργός θα δευτερολογήσει επίσης μετά τις παρεμβάσεις των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Ο πρόεδρος του ΕΚ,  Αντόνιο Ταγιάνι και ο κ. Τσίπρας θα κάνουν δηλώσεις στο Τύπο στις 13:45  (ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει κατ ιδίαν συναντήσεις με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, τον ηγέτη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν, την επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ και αλλά στελέχη του ΕΚ