Quantcast

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα αναδρομικά – «Ναι» από όλα τα κόμματα πλην Χρυσής Αυγής

Ψηφίστηκε αργά το απόγευμα στη Βουλή η τροπολογία για την καταβολή των αναδρομικών στους δικαιούχους ειδικών μισθολογίων.

Με μόνη εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή η οποία ψήφισε "παρών" όλα τα υπόλοιπα κόμματα στήριξαν την τροπολογία. 

Παρά τις πληροφορίες πως η κυβέρνηση θα ζητούσε ονομαστική ψηφοφορία, η - από νωρίς το πρωί - γνωστοποίηση από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα ψηφίσει την τροπολογία οδήγησε σε απλή ψηφοφορία από τους εισηγητές των κομμάτων.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισε και το ΚΚΕ το οποίο διατηρούσε επιφυλάξεις ζητώντας να αποσυρθεί η ρύθμιση η οποία κατά το ΚΚΕ έβαζε εμπόδια σε νέες διεκδικήσεις .

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ αναφερόταν η τρίτη παράγραφος του άρθρου 6 της τροπολογίας που προβλέπει ότι η καταβολή αναδρομικών «δεν επηρεάζει το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης που είχε ληφθεί υπόψη για τον επανυπολογισμό και την αναπροσαρμογή που προβλέπεται στο άρθρο 14 του ν. 4387/2016», δηλαδή του νόμου Κατρούγκαλου.

Η κυβέρνηση δεν απέσυρε τη ρύθμιση ωστόσο το Κομμουνιστικό Κόμμα υπερψήφισε την τροπολογία προκειμένου να πάρουν χρήματα μισθωτοί και συνταξιούχοι δηλώνοντας πως θα συνεχίσει τον αγώνα και για νέες διεκδικήσεις.