Quantcast

Ρένα Δούρου: «Τιμητική η πρόταση να είμαι εκ νέου υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής»

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου χαρακτήρισε τιμητική την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να είναι εκ νέου υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής, σε συνέντευξή της στον ρ/σ "105,5 Στο Κόκκινο", δηλώνοντας ότι «Εγώ δεν παριστάνω την "ανεξάρτητη αυτοδιοικητική", έχω πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο και συναποφασίζω με τους συνεργάτες μου... Πρόσθεσε δε ότι, σεβόμενη την συλλογικότητα του κόμματος, περιμένω, όπως το 2014, την τελική απόφαση της ΚΕ».

Για τον επικείμενο προεκλογικό αγώνα, με αντίπαλο τον υποστηριζόμενο από την ΝΔ Γιώργο Πατούλη (δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ), η κ. Δούρου σημείωσε ότι η αυτή η διοίκηση έχει ιδεολογικό πρόσημο, με άνθρωπους από διάφορες γενιές και ιδεολογίες που δουλεύουν και επιλύουν προβλήματα και με στόχο « να αλλάξουν το ηθικό υπόδειγμα στην διοίκηση». Παρατήρησε ότι για αυτό το νέο ηθικό υπόδειγμα «έχουμε πολύ δρόμο ακόμη», καθώς αντί να κοντραριζόμαστε στο επίπεδο των ιδεών, των αριθμών, της αποτελεσματικότητας, βλέπουμε σκευωρίες, μέχρι και hashtag «η Δούρου φταίει για όλα».

Προσέθεσε μάλιστα, για μερικές από αυτές τις επιθέσεις ότι «είναι δύσκολο να μιλάει κανείς για αδράνεια και αναποτελεσματικότητα» όταν η Περιφέρεια έχει ανοιχτά 327 εργοτάξια, κάνει καθοριστικές παρεμβάσεις στο αποχετευτικό και στις υποδομές στηρίζοντας τις τοπικές οικονομίες.

«Επειδή δεν μπορούν όπως στο παρελθόν να εντοπίσουν διαφθορά, ανομία, αδιαφάνεια, προσπαθούν να δημιουργήσουν ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν», τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Επανέλαβε ότι «οι Περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές», αλλά και το γεγονός ότι η Περιφερειακή Διοίκηση παρέλαβε μία Αττική χωρίς καμία μελέτη αντιπλημμυρικών έργων ενώ σήμερα τρέχουν συνολικά διαδικασίες για έργα μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε στον εορτασμό της Απελευθέρωσης της Αθήνας, που ξεκίνησε η Περιφερειακή Αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της και φέτος γιορτάζεται με τόσο μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων που χρειάζεται αρκετός χρόνος μόνο για την ανάγνωσή τους, όπως είπε χαρακτηριστικά.