Quantcast

Ρώσος Πρέσβης στην Αθήνα: Yπερβολική η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Συνεχίζεται η διπλωματική κόντρα μεταξύ Μόσχας και Αθήνας, με παρέμβαση του Πρέσβη στην Ελλάδα.

«Τα τελευταία χρόνια ήταν περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις. Ο πλούσιος πολιτικός διάλογος στο υψηλότατο και υψηλό επίπεδο, το Αφιερωματικό έτος Ρωσία - Ελλάδα 2016, το κοινό Έτος Τουρισμού 2017/2018, στενές επαφές αρμόδιων υπουργείων, επιχειρηματιών και κοινωνίας των πολιτών», αναφέρει σε tweet του ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα.

«Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας.

Η δήλωση της Μ.Ζαχάροβα ήταν σωστή και ισορροπημένη, ενώ η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ υπερβολική», καταλήγει ο Αντρέι Μάσλοβ.

Λίγες μέρες πριν η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα είχε εμμέσως πλην σαφώς προειδοποιήσει την Ελλάδα για αντίποινα στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας.

«Τέτοια πράγματα δεν μένουν χωρίς συνέπειες, ούτε εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν ίχνος. Φυσικά, δυστυχώς, όλα αυτά επιβαρύνουν τις διμερείς σχέσεις», είχε δηλώσει η Ζαχάροβα.

Η απάντηση από την ελληνική διπλωματία ήταν άμεση και ήρθε μέσω της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία γινόταν λόγος για «συνεχή ασέβεια προς την Ελλάδα», η οποία θα πρέπει να σταματήσει. «Ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις», αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση.