Quantcast

Στην Αθήνα και τα Σκόπια την επόμενη εβδομάδα ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Στην Αθήνα και τα Σκόπια θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, στο πλαίσιο περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η εκπρόσωπός του, Μαρία Άντεμπαρ, ο πρώτος σταθμός θα είναι, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, το Βουκουρέστι, όπου θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις και θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένος στην σύνοδο κορυφής της λεγόμενης «Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών».

Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου ο κ. Μάας θα μεταβεί στα Σκόπια και την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στα Τίρανα. «Και στις δύο χώρες το θέμα θα είναι πρωτίστως η διαδικασία μεταρρυθμίσεων και η περαιτέρω πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στα Σκόπια πολύ κεντρικό θέμα θα είναι οι συνομιλίες για την ιστορική συμφωνία στη διαμάχη για την ονομασία μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας» σημείωσε η κ. Άντεμπαρ και υπενθύμισε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, το οποίο «θα αποτελέσει ένα σημαντικό ορόσημο για τη χώρα».

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του στην Αθήνα, όπου θα συζητηθούν διμερή θέματα και θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής.