Quantcast

Συνάντηση Κ. Νοτοπούλου με τη διοίκηση του ΟΛΘ

To  πρόγραμμα ανάπτυξης του επενδυτικού πλάνου που έχει αναλάβει η εταιρία, με ιδιαίτερη έμφαση στην επέκταση της 6ης προβλήτας, συζητήθηκε στη συνάντηση εργασίας της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Κατερίνας Νοτοπούλου, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήριο Θεοφάνη και τον αντιπρόεδρο Arthur Davidian. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, από την πλευρά του ΟΛΘ εκφράστηκε η πρόθεση της εταιρίας να συντμήσει το χρόνο υλοποίησης αυτής της επένδυσης. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του λιμένα, όπως για παράδειγμα η κρουαζιέρα. Η υφυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος και των χρήσεων βάσει της σύμβασης παραχώρησης. Ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη προστασίας των εργασιακών σχέσεων και του περιβάλλοντος, ζητήματα που συμβάλλουν στην οικονομία και στη ζωή της πόλης.

Η κ. Νοτοπούλου, αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία που έχει η διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Α’ Προβλήτας, μια δέσμευση του πρωθυπουργού που υλοποιήθηκε, καθώς και στην ανάγκη στήριξης των Μουσείων. Τόνισε, παράλληλα, πως η οικοδόμηση μιας βαθιάς και ουσιαστικής σχέσης του λιμανιού με την πόλη πρέπει να βασίζεται σε μια ειλικρινή συνεργασία με τους φορείς της Θεσσαλονίκης.