Quantcast

Θεοδωρικάκος στον realfm: Ο Τσίπρας και ο Κάμμενος σκηνοθέτησαν το πέτσινο διαζύγιο

Ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ., Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Είναι ένα πέτσινο διαζύγιο, ένα σκηνοθετημένο διαζύγιο και δεν είναι πραγματικό, διότι αν ήταν πραγματικό θα έπρεπε προφανέστατα ο κ. Καμμένος να διαγράψει και τους δύο βουλευτές του, οι οποίοι προτίθενται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα. Έτσι όπως σκηνοθέτησε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κάμμενος το πέτσινο διαζύγιο, ικανοποιούνται ταυτοχρόνως οι εξής συνθήκες: ο κ. Τσίπρας παραμένει Πρωθυπουργός και έχει 151 στη Βουλη, η συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί από τη Βουλή, που ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς υπέγραψαν με το στιλό που τους έδωσε ο κ. Καμμένος, που τότε είχε αρνηθεί την ψήφο ενάντια στην κυβέρνηση η ΝΔ και τρίτη συνθήκη που ικανοποιείται είναι ότι ο κ. Καμμένος παριστάνει ότι παραμένει αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος. Γι'αυτό το χαρακτηρίζουμε σκηνοθετημένο, πέτσινο και όχι πραγματικό. Όταν ο κ. Καμμένος μπορούσε να σταματήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν το έκανε. Τον Ιούνιο, ο κ. Καμμένος άφησε τον κ. Τσίπρα να το κάνει και στην Ιστορία θα βαρύνεται για πάντα με αυτή την ευθύνη, όσες φορές κι αν σηκωθεί το πρωί να πάει στην εκκλησία να κάνει τον σταυρό του και όσες φορές πάρει ένα ελικόπτερο να πετάξει πάνω από τα Ίμια για να ρίξει στεφάνι στους ηρωικά πεσόντες τρεις Έλληνες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού" ανέφερε.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Χαρίτση στον realfm 97,8 ότι ο Πρωθυπουργός επέδειξε ένα πολιτικό θάρρος και μια θεσμική υπευθυνότητα είπε ότι "σιγά μην πάθουν ταχυπαλμία από το ρίσκο που πήραν... Ποιο ρίσκο πήραν; Ο κ. Τσίπρας έκανε αυτή την κίνηση εκ του ασφαλούς. Είχε προσυνεννοηθεί με τον κ. Καμμένο, αφού πρώτα του είχε υφαρπάξει τους βουλευτές με προφανή παρασκηνιακή συνεννόηση μαζί τους, άρα τον υποχρέωσε σε αυτόν τον πολιτικό χειρισμό τον κ. Καμμένο, έχει και την κ. Παπακώστα που αυτομόλησε από τη ΝΔ και πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ και έχει και τον κ. Δανέλλη ο οποίος ενώ πριν μερικούς μήνες ψήφισε την πρόταση μομφής της ΝΔ, σήμερα σε ένδειξη απόλυτης αξιοπιστίας προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα. Άρα ο κ. Χαρίτσης ήταν πολύ γαλαντόμος με τον Πρωθυπουργό. Καμία τόλμη και κανένα ρίσκο, η τράπουλα είναι σημαδεμένη. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να καταλάβει ότι από δω και πέρα η σημαδεμένη τράπουλα τελειώνει. γιατί πλησιάζει η ώρα των εκλογών, πλησιάζει η ώρα του λογαριασμού, εκεί που η τράπουλα θα είναι πολύ δύσκολο να ξανασημαδευτεί και ο ελληνικός λαός τον περιμένει στη γωνία για να τον υποχρεώσει σε μία συντριβή".

"Τις εκλογές κατά τη γνώμη μας πρέπει να τις κάνει εδώ και τώρα, διότι ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή θα πάρει, ψήφο εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό όχι απλώς δεν έχει, έχει ψήφο καταδίκης και είναι συντριπτική" τόνισε.

"Οι ευθύνες του κ. Καμμένου δεν παραγράφονται, είναι εδώ και θα μείνουν για πάντα στην Ιστορία" πρόσθεσε.