Quantcast

Θεοχαρόπουλος: Να είμαστε υπέρ της ισχυρής πολυσυλλεκτικής Κεντροαριστεράς

«Είμαστε υπέρ ισχυρής Κεντροαριστεράς. Όχι όμως λίγοι με καθαρή φωνή, αλλά πολλοί και πολυσυλλεκτικοί, και δεν θα πρέπει να κάνουμε πίσω για γίνει η Κεντροαριστερά ισχυρή» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στην Κεντρικη Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχουν δυο πολιτικές στρατηγικές για τον χώρο. «Αυτή του δορυφόρου στη ΝΔ που εμείς είμαστε απέναντι και αυτή της προοδευτικής ανατροπής, με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι αυτή που εγώ πιστεύω και η πλειοψηφία όσων είναι εδώ. Πρέπει να είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη συντήρηση», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Επικαλέστηκε αναφορά του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, σύμφωνα με την οποία «η Σοσιαλδημοκρατία ανήκει στην Αριστερά και δεν έχει σχέση με τις αδιέξοδες πολιτικές που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος πρόσθεσε ότι στόχος πρέπει να είναι η προοδευτική ανατροπή στην οικονομική πολιτική, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στον κρατισμό, στην αλλαγή του άρθρου 16 και στο διαχωρισμό του Κράτους από την Εκκλησία.

Εξέφρασε την πάγια θέση της ΔΗΜΑΡ για το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών και παίρνοντας αφορμή από την αναφορά της Φώφης Γεννηματά πως υπάρχουν «οι «Καμμένοι» των Πρεσπών, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι πράγματι υπάρχουν σε άλλα κόμματα και ρέπουν στα κύματα του εθνικολαϊκισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις δηλώσεις των 'Αδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Κυριάκου Βελόπουλου.