Quantcast

Τσακαλώτος: Εως το 2040 οι παλαιοί συνταξιούχοι δεν θα βρίσκονται πια εδώ - ΝΔ: Τους αντιμετωπίζουν ως μελλοθάνατους. Ντροπή!

Βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος να λέει σε ομιλία του στο Λονδίνο ότι «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».

Ακολούθησε σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία επισημαίνει πως «τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών.

Eτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών.

Χαμογελώντας και… αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».

Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται.»

Τσακαλώτος προς ΝΔ: Σήμερα έφτασε στον ακραίο τσαρλατανισμό

Ο κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ανακοίνωσή του με την οποία απαντά στην κατηγορία που εκτόξευσε εναντίον του η αξιωματική αντιπολίτευση ότι εύχεται να πεθάνουν οι συνταξιούχοι.

«Σήμερα έφτασε στον ακραίο τσαρλατανισμό -γιατί τι άλλο εκτός από τσαρλατανισμό είναι να ισχυρίζεται κανείς ότι ένας υπουργός εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ΝΔ έχει φτάσει στον πάτο», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.