Quantcast

Τσίπρας από τον Πειραιά: Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει ποιος θα κυβερνά και όχι οι δημοσκόποι

Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας στο ιστορικό λιμάνι της χώρας, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στον Πειραιά.

Εδώ στην πιο πολύ τραγουδισμένη πόλη της χώρας μας, την πόλη της εργατιάς, την πόλη της νιότης και των ναυτικών, πρόσθεσε .

Νομίζω ότι σήμερα εσείς εδώ, προχθές στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα ,στο Αιγάλεω, στην Πρέβεζα, στα Γιάννενα, στην Άρτα από παντού δίνουμε ένα μήνυμα ότι το πείραμα της μετά -δημοκρατίας που θέλησαν κάποιοι να φτιάξουν στη χώρα μας, ένα πείραμα για να μπορέσουν να ελέγξουν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού, να ανακόψουν την ορμή τη λαϊκή που εκφράστηκε το 2015, απέτυχε και το λέμε εδώ από τον Πειραιά, είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Αντέξαμε στη φουρτούνα, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το ποιος θα κυβερνά θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός όχι οι δημοσκόποι. Δεν θα τους παίρνει ο ύπνος το βράδυ της Κυριακής, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι, την ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά ο ίδιος ο λαός. Αυτός είναι που μας δίνει τη δύναμη για να μη λυγίζουμε στα δύσκολα, να συνεχίζουμε & να αντέχουμε.Αυτό κάναμε τα χρόνια της κρίσης & καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια.

Έχουμε πλέον τις βάσεις για να χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε λέγοντας: Έχουμε πλέον τις βάσεις για να χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής. Την απόφαση για το μέλλον της χώρας θα την πάρει ο ελληνικός λαός. Η ψήφος τον ελληνικού λαού θα μας δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουμε.

Η Ελλάδα μέσα από τις θυσίες του ελληνικού λαού βγήκε από τα μνημόνια, σημείωσε ο κ. Τσίπρας

Δεν ερχόμαστε να σας πούμε ότι ζούμε σε ένα παράδεισο, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Ξέρουμε ότι και σήμερα πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ξέρουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι βγάλαμε την οικονομία σε ξέφωτο και έχουμε τη δυνατότητα τις θυσίες του ελληνικού λαού να τις επιστρέψουμε τώρα στους πολλούς, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η 13η σύνταξη και η εγγύηση του εισοδήματός σας. Η ψήφος της Κυριακής είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία ανάταξης της χώρας, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο λαός έχει καταλάβει ποιο είναι το σχέδιο του ενός και ποιο είναι το πρόγραμμα του άλλου, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τους βλέπω τις τελευταίες μέρες λίγο ανήσυχους. Πού πήγαν εκείνα τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες που αγόρασαν και πληρώνουνε; αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Πού πήγαν εκείνες οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν 15-17 μονάδες διαφορά, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Που πήγε εκείνος ο περίπατος για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι 17 μονάδες έγιναν 10, έγιναν 7, έγιναν 5,5 και τώρα λένε μια ψήφος, συμπλήρωσε.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στον Πειραιά: