Quantcast

Τσίπρας για συντάξεις: Η πιο εκκωφαντική κατάρρευση της προπαγάνδας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση

«Εδώ νομίζω αποτυπώνεται η πιο εκκωφαντική κατάρρευση της προπαγάνδας σας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Με βάση λοιπόν τις διατάξεις του ασφαλιστικού που νομοθετήσαμε το 2016, από 1/1/2019 620.000 πολίτες συνταξιούχοι θα δουν όχι μειώσεις, αλλά αυξήσεις στις συντάξεις τους μετά τη λαίλαπα των μνημονίων που φέρατε», είπε ο Αλ. Τσίπρας, στο πλαίσιο της συζήτησης του ν/σ για την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων, που ψηφίζεται απόψε.

«Σήμερα αναδεικνύονται για άλλη μια φορά οι βαθιές ιδεολογικές και πολιτικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της κυβέρνησης μας και της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη», τόνισε.

«Από τη μια μεριά είναι η κατάργηση της περικοπής στις συντάξεις που μας επέβαλε αχρείαστα όπως αποδέχτηκε το ΔΝΤ και από την άλλη οι αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους» σημείωσε και συβέχισε:

«Από την άλλη μεριά είναι η πρόταση της ΝΔ για το για το λεγόμενο ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, που θέτει σε διακινδύνευση τις επικουρικές συντάξεις 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων καθώς ο λεγόμενος κουμπαράς σας θα διακόψει τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων. Και είτε θα τινάξει τον προϋπολογισμό στον αέρα είτε θα οδηγήσει σε πλήρη εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων».

Η ομιλία του πρωθυπουργού: