Quantcast

Τσίπρας στη Βουλή: Σπουδαία ημέρα για το Κοινοβούλιο - Θα εφαρμοστούν όλες οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ

Σπουδαία ημέρα για το ελληνικό κοινοβούλιο χαρακτήρισε τη σημερινή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι η τροπολογία για τα αναδρομικά σηματοδοτεί την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε το “παρών” στη συνεδρίαση επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης για πανηγυρικό τόνο και κυριαρχία της θετικής ατζέντας μιλώντας για την έναρξη μιας σειράς νομοθετικών παρεμβάσεων.

Απαντώντας στη  μομφή της αντιπολίτευσης περί τετάρτου Μνημονίου ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας και είπε χαρακτηριστικά:  “Μας είπατε ότι δεν θα κλείσουμε τις αξιολογήσεις. μας ειπατε για τον κόφτη, ότι θα κόψουμε τις συντάξεις, ότι δεν θα βγούμε από το τρίτο μνημόνιο. Ε λοιπόν κι εμείς αποφασίσαμε σήμερα να φέρνουμε ένα προς ένα τα μέτρα του τετάρτου μνημονίου το οποίο αφιερώνω στον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Πρώτο μέτρο του τετάρτου μνημονίου η καταβολή  των αναδρομικών. Έρχονται κι άλλα. Είναι όλα όσα εξήγγειλα στη ΔΕΘ. Θα το πιείτε κι αυτό το ποτήρι και θα λέτε ΝΑΙ σε όλα”.

Για πρώτη φορά με τόσο κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι στο πλαίσο της θετικής ατζέντας θα εφαρμοστούν και οι συντάξεις δεν θα περικοπούν εκτιμώντας ότι με βαριά καρδιά και η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη μη περικοπή των συντάξεων.

Κατανοώ την αμηχανία σας. Εμ κουτσουρέψατε τους μισθούς, εμ δεν συμμορφωθήκατε ποτέ με τις αποφάσεις των δικαστηρίων, εμ εμείς ερχόμαστε να αποκαταστήσουμε την αδικία, εμ βγαίνετε και από πάνω. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σκοινί” είπε ο κ. Τσίπρας.

Περιγράφοντας το πλαίσιο των θετικών μέτρων ο Πρωθυπουργός γωνστοποίησε ότι θα έρθει εδώ η μείωση ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, η κατάργηση φόρου επιτηδέυματος για αγρότες, η μείωση του ΕΝΦΙΑ. “Φαντάζομαι ότι με βαριά καρδιά θα ψηφίσετε σήμερα και τη μη περικοπή των συντάξεων για τους συνταξιούχους” είπε.

Αιτιολογώντας τον λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να προχωρά σε θετικές ρυθμίσεις ο πρωθυπουργός μίλησε για την πάταξη της ρεμούλας και τη διαφθοράς καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του.