Quantcast

Τσίπρας: Θα με ευγνωμονείς που δεν σε άφησα να γίνεις νέος Σαμαράς - Καμμένος: Είσαι ψυχρός εκτελεστής

Την κήρυξη πολέμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ Πάνο Καμμένο σήμανε η αποψινή συνεδρίαση στη Βουλή.

Οι δύο άνδρες, πρώην κυβερνητικοί εταίροι συγκρούστηκαν σφοδρότατα με ανταλλαγή κατηγοριών και αποκάλυψη ακόμα και SMS.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε, όπως και έκανε, ότι αμέσως μετά από την ομιλία του θα διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο κατηγορώντας ωστόσο για τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας προσωπικά τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής.

“Είστε ψυχρός εκτελεστής” είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι δεν σεβάστηκε όχι μόνο τον κυβερνητικό του εταίρο αλλά και τους 40 υπαλλήλους των ΑΝ.ΕΛ οι οποίοι μένουν χωρίς δουλειά .

Η συνεχής αναφορά του κ. Καμμένου πως “δεν τα βρήκα εγώ με τη διαπλοκή,  “δεν έχτισα εγώ γέφυρες με τη διαπλοκή και με τη Νέα Δημοκρατία” προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

“Είμαι εδώ κύριε Πρόεδρε” είπε ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει την προσπάθεια του κ. Καμμένου να αυτοακυρώσει το σημαντικό έργο των ΑΝ.ΕΛ στην κυβέρνηση. 

Εν συνεχεία ωστόσο ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον κ. Καμμένο αποκαλύπτοντας σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης ενώ του αφιέρωσε κι έναν στίχο του Καβάφη: “Ακούγοντάς σας και χωρίς να θέλω να μπω σε ψυχαναλυτικές ερμηνείες, τέσσερις φορές αναφερθήκατε ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες στη διαπλοκή ή στη Ν.Δ .

“Καινούριους τόπους δεν θα βρεις δεν θα βρεις ούτε άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σε ακολουθεί”.

Σε λίγα χρόνια ίσως και σε λίγους μήνες αυτό που θα μείνει στην ιστορία θα είναι τα θετικά σας στην κυβέρνηση. Θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σας σχεδιασμό να ανατρέψετε μια κυβέρνηση προ σπουδαίου εθνικού θέματος. Θα με ευγνωμονείτε που απέτρεψα από το να καταγραφείτε στην ιστορία ως ένας άλλος Αντώνης Σαμαράς. Θα με ευγνωμονείτε που προχώρησα να λύσω  ένα θέμα. Αυτό έπραξα κύριε Καμμένε” είπε ο Πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ σήκωσε το γάντι και υποστήριξε ότι τα περί γέφυρας στη Ν.Δ και στη διαπλοκή τα έστειλε ο πρωθυπουργός με μήνυμα στο κινητό του κ. Καμμένου: “Αυτό με πείραξε. Θα σας αφιερώσω κι εγώ μια φράση του ναυάρχου Ματρώζου ο οποίος αφού έδωσε όλη του την περιουσία για την επανάσταση όταν ρακένδυτος χρόνια αργότερα έφτασε στο Υπουργείο Ναυτικών και του απαγορεύθηκε η είσοδος είπε   “Αν ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν και σε δεν θα φορούσαν στέμμα . Να ‘σαι καλά κε Πρωθυπουργέ”.