Quantcast

Τσίρκας: Η Ελλάδα, με την έξοδο από τα μνημόνια έχει αποκαταστήσει την αξιοπιστία και το κύρος της στο εξωτερικό

«Η Ελλάδα, με την έξοδό της από τα μνημόνια, έχει αποκαταστήσει πλήρως την αξιοπιστία της, έχει ανακτήσει το κύρος της στο εξωτερικό και μπορεί να παίξει τον δικό της αναβαθμισμένο ρόλο στη διαδικασία διαμόρφωσης του μέλλοντος της Ευρώπης», δήλωσε ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, στο πλαίσιο της επίσκεψης διακομματικής αντιπροσωπείας του ελληνικού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου, ο κ. Τσίρκας σημείωσε ότι «οι λαοί της Ευρώπης καλούνται μέσα από τη μαζική τους συμμετοχή να στείλουν μήνυμα ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδήγησαν την ΕΕ στο σημερινό αδιέξοδο. Οφείλουμε όλοι μαζί να δώσουμε μία νέα προοπτική στην ΕΕ και να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον της Ευρώπης στη βάση των ιδρυτικών της αρχών και αξιών».

Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε σειρά επαφών με θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων ο Ευρωπαίος επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και το στέλεχος της Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων, Ντέκλαν Κοστέλο.

Οι Έλληνες βουλευτές συναντήθηκαν, επίσης, με ευρωβουλευτές, ενώ στη διάρκεια των επαφών τους συζήτησαν για την υφιστάμενη κατάσταση στην ΕΕ και για το μέλλον της Ευρώπης.