Quantcast

Τζανακόπουλος: Πολιτικά ακατανόητη η παραίτηση Κοτζιά

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, στο υπουργικό συμβούλιο δεσμεύτηκαν άπαντες – και ο Π. Καμμένος - ότι δεν θα ταυτιστούν με τη ΝΔ για να πέσει η Κυβέρνηση.

«Πολιτικά ακατανόητη» και «μη ερμηνεύσιμη» χαρακτήρισε την απόφαση του Νίκου Κοτζιά να παραιτηθεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα Κοτζιάς ή Καμμένος. «Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο δίλημμα. Ο πρωθυπουργός δεν εκβιάζεται από κανέναν», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και εξήγησε ότι δεν υπήρξε καμία προσυμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων πριν από το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι το μήνυμα που εξέπεμψε το υπουργικό συμβούλιο ήταν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και γι’ αυτό είναι ακατανόητη η στάση του κ. Κοτζιά.

Ο Δημήτρης Τζανακοπουλος ανέφερε ότι στο υπουργικό συμβούλιο υπήρξε δέσμευση από όλους και τον Πάνο Καμμένο ότι δεν θα ταυτιστεί ποτέ με την ΝΔ για να πέσει η κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών η οποία ό,τι κι αν γίνει στα Σκόπια θα έρθει στην ελληνική Βουλή τον Μάρτιο.

Επίσης σημείωσε ότι δεν υπήρξε προστριβή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Κοτζιά για τον «πάγο» στις σχέσεις Αθήνας-Ρωσίας.