Quantcast

Χαρίτσης στον realfm: Ο πρωθυπουργός επέδειξε ένα πολιτικό θάρρος και μια θεσμική υπευθυνότητα

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

"Αυτό το οποίο λέγαμε όλους τους προηγούμενους μήνες ότι η έξοδος από το μνημόνιο αλλά βεβαίως και το μακεδονικό ζήτημα το οποίο είναι πολύ ψηλά στην επικαιρότητα οδηγούν σε μια πλήρη αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Το δίλημμα πρόοδος ή συντήρηση ξαναγίνεται κυρίαρχο και επανέρχεται στην πολιτική επικαιρότητα με πολύ ισχυρούς όρους. Ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του παρέμβαση αλλά και στην ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής ήταν σαφής, εμείς θεωρούμε ότι η σταδιακή μετάλλαξη της ΝΔ από την μεγάλη παράταξη της κεντροδεξιάς που γνωρίσαμε την μεταπολίτευση σε ένα κόμμα με ακροδεξιά πλέον χαρακτηριστικά, δημιουργεί την αναγκαιότητα αλλά και τις πολιτικές προϋποθέσεις για τη συγκρότηση ενός ευρέως πολιτικού μετώπου. Αυτό πλέον είναι μια πραγματικότητα" ανέφερε.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για σκηνοθετημένο διαζύγιο ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι "Δυστυχώς δεν αποτελούν απλά δημοσιεύματα, είναι δικαίωμα του κάθε σχολιαστή, του κάθε δημοσιογράφου να εκφράσει την άποψή του, δυστυχώς όμως αποτελούν και επίσημη θέση της ΝΔ και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι πάρα πολύ επικίνδυνο γιατί δείχνει και την πολιτική απόγνωση της αντιπολίτευσης. Όσοι δεν μπορούν δηλαδή να ερμηνεύσουν τις πολιτικές εξελίξεις με πολιτικούς όρους, καταφεύγουν στη συνωμοσιολογία και στα fake news. Αυτό είναι κάτι επικίνδυνο, όχι για την κυβέρνηση αλλά νομίζω για την ίδια τη Δημοκρατία και τη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος".

"Ο πρωθυπουργός με τις πολιτικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε επέδειξε ένα πολιτικό θάρρος και μια θεσμική υπευθυνότητα, η οποία είναι πολύ σημαντική. Δεν κρύφτηκε πίσω από τις συνταγματικές δυνατότητες που υπάρχουν για μια κυβέρνηση μειοψηφίας. Είπε και ήδη ενήργησε προς αυτή την κατεύθυνση για να διεκδικήσει και να λάβει νέα ψήφο εμπιστοσύνης από το ελληνικό κοινοβούλιο. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, θεωρούμε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα επιδείξει την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που αναλογεί σε αυτές τις ιστορικές στιγμές" τόνισε.

"Πλέον είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να λάβει την Τετάρτη την ψήφο εμπιστοσύνης που χρειάζεται. Από εκεί και πέρα, το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα αναφέρομαι στη Συνταγματική Αναθεώρηση, στον εξορθολογισμό των σχέσεων κράτους-εκκλησίας, στα κοινωνικά και οικονομικά μέτρα, στο νέο καθεστώς προστασίας για την πρώτη κατοικία, η αύξηση του κατώτατου μισθού, είναι όλα αυτά ενέργειες οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα" σχολίασε.

"Στόχος της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας" συμπλήρωσε.