Quantcast

Χρηστίδης: Προοδευτικό μέτωπο με Κουίκ, Παπακώστα και Κουντουρά δεν γίνεται

«Ο κ. Τσίπρας τα τελευταία 4 χρόνια συγκυβέρνησε με τον Καμμένο, προσκλητήριο για προοδευτικό μέτωπο με Παπακώστα δεν γίνεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Σε συνέντευξή του στον news 24/7, o κ. Χρηστίδης είπε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν δείξει δείγματα γραφής και όλα όσα έκανε δεν έχουν προοδευτικό πρόσημο. Δεύτερον, προσκλητήριο με τον κ. Κουίκ την κα. Παπακώστα και μια σειρά ακόμα ανθρώπων που δεν έχουν καμιά σχέση με τις προοδευτικές απόψεις δεν γίνεται .Τρίτον, εμείς έχουμε καταθέσει εδώ και πάρα πολύ καιρό σειρά προτάσεων, θέσεων, δεσμεύσεων για το τι θεωρούμε προοδευτικό. Να σας πω για παράδειγμα ότι όλα αυτά τα οποία ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας ότι σκοπεύει να τα φέρει στη βουλή το 2019, αυτά τα έχουμε προτείνει εδώ και ένα χρόνο να ψηφιστούν στην ελληνική βουλή ακριβώς για να δώσουν πίσω στους ανθρώπους οι οποίοι είχαν τα μεγάλα θέματα της κρίσης, πολλά από αυτά τα έχουν ανάγκη δεν το έχουν κάνει και για αυτό ακριβώς λέμε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει να προσφέρει κάτι ακόμα πρέπει να φύγει και να πάμε σε εκλογές όπου ο ελληνικός λαός  πρέπει να δώσει νέα εντολή».

Για την κομματική πειθαρχία στη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Χρηστίδης ανέφερε: «Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έχει πάρει δημοσίως επανειλημμένως μάλιστα θέση και έχει πει ότι περιμένει να έρθει η συμφωνία και να συναντηθεί με τα μέλη της ΚΠΕ της  ΔΗΜΑΡ όπου θα λάβει προφανώς υπόψιν του και τα ζητήματα που έχει βάλει το Κίνημα Αλλαγής. Όταν έρθει η συζήτηση αυτή που δεν είναι μακριά σε μια ειδική συνεδρίαση που θα κάνει και η Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής θα αποφασίσουμε όλοι μαζί .Έχουμε πει αυτή τη στιγμή ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, εγώ πιστεύω ότι θα κινηθούμε όλοι ενιαία

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο μεγάλος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό κιόλας ο κ. Τσίπρας ήθελε να φύγει από πάνω του ο κ. Καμμένος για να αντιμετωπίσει από δω και μπρος το Κίνημα Αλλαγής face to face. Είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε και θα μετρηθούμε από δω και μπρος » είπε ο κ. Χρηστίης και πρόσθεσε:  «Ο κ. Τσίπρας δεν περιμένει να κερδίσει τίποτα από τις εκλογές το ξέρει  ότι έχει χάσει αυτό είναι κάτι που είναι δεδομένο και πολύ απλά θέλει να αναμετρηθεί μαζί μας όλο το υπόλοιπο διάστημα και έτσι θα γίνει».

Σε ερώτηση για το ποιος είναι ο πήχης στις εκλογές για το Κίνημα Αλλαγής είπε: «Εμείς μπαίνουμε σε αυτή την διαδικασία η οποία  έχει θεσμικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, με στόχο να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες πολίτες τις προτάσεις μας και να τις στηρίξουν στις εκλογές οι οποίες θα γίνουν σε λίγους μήνες από τώρα, λίγους περισσότερους ή λίγους λιγότερους. Επομένως θέλουμε εντολή ανατροπής της μιζέριας και της μελαγχολίας που υπάρχει αυτή την στιγμή πάνω από την πατρίδα μας. θέλουμε τους νέους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή και θέλουμε να μπει μια νέα γενιά στα πράγματα και πρέπει να πάρει τις τύχες της πατρίδας μας στα χέρια της».