Ενας τυφώνας με το όνομα Λάκης!

ΠΟΛΛΟΙ τυφώνες μάς χτύπησαν φέτος και, ενώ είχαμε μείνει στο γράμμα «Χ» (δες Χιόνη), κάτι έγινε ξαφνικά και γυρίσαμε στο «Λ» - όπου «Λ» βάλτε Λάκης! Κανονικότατος... τυφώνας! Τα πήρε και τα σήκωσε όλα! Είχε λείψει τρία χρόνια από το «Τσαντίρι» του και με το που το έστησε ξανά σε νέο χώρο, που του πάει πιο πολύ, το... γιόρτασε και μαζί του το γιόρτασε και το τηλεοπτικό κοινό! Είχε λαχτάρα να βγει και να τα πει με τον γνωστό βιτριολικό τρόπο του και αυτό φάνηκε στην πρεμιέρα του. Είχε πολύ τρακ, αλλά αυτό που υπερίσχυσε ήταν η χαρά του που ήρθε πάλι σε επαφή με τον κόσμο. Σαν παιδί που του άνοιξες ξανά την πόρτα να ξεχυθεί στην παιδική χαρά και να μην πάρει ανάσα από το τρέξιμο και τη χαρά που ξαναπήγε εκεί.

ΚΑΠΟΙΟΙ τον αγαπούν τον Λαζόπουλο. Αλλοι τον μισούν. Κανείς όμως, νομίζω, δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να παράγει-ερμηνεύει μια τηλεοπτική «παράσταση», έναν απαιτητικό live μονόλογο εξαιρετικών απαιτήσεων. Με κοφτερό νου και γλώσσα που... κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει, καυτηριάζει τα κακώς κείμενα. Εύστροφος, ετοιμόλογος, άμεσος, ακριβής, σατιρίζει τα πάντα και τους πάντες, χωρίς να χαρίζεται πουθενά και σε κανέναν. Δεν επέστρεψε απλά ο Λαζόπουλος. Επέστρεψε δριμύτερος και... σαρωτικός - εξ ου και το «τυφώνας Λάκης».

Η ιδέα του να καλέσει στην πρώτη εκπομπή του τον παλιό συνεργάτη και φίλο του Παύλο Χαϊκάλη και τον σαρωτικό Πέτρο Φιλιππίδη ήταν ιδανική. Τρεις μετρ της κωμωδίας μαζί και με τρελά κέφια. Θα μπορούσαν να ήταν λίγο παραπάνω... διαβασμένοι στο νούμερό τους, αλλά, έτσι ετοιμόλογοι που είναι, το... έσωζαν κάνοντας πλάκα κοιτώντας το ότο κιου. Η ατάκα «εσείς μη μιλάτε για τον ΣΥΡΙΖΑ, εσείς τους ψηφίσατε» ήταν... όλα τα λεφτά, όπως και η εμφάνισή τους με τεράστιες φούστες αλά... Μπίλι Πόρτερ στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ. Οι μπηχτές του Λάκη για τον Κούγια ήταν εμπνευσμένες -όλοι τις περιμέναμε μετά το γνωστό συμβάν στα μπουζούκια- και γενικά ήταν σε κέφια!

ΤΟ τηλεοπτικό κοινό τού έδωσε ένα 15,7 μέσο όρο (διόλου κακό για το Open και δη αν σκεφτεί κανείς πως είχε απέναντί του τα ισχυρά «Τατουάζ» και «Master Chef»), αλλά δεν του έμεινε... απόλυτα πιστό και στο «Αλ Σιχτίρι Νιουζ», που ακολούθησε το «Τσαντίρι», με τον μέσο όρο να πέφτει στο 10,3, που επίσης δεν είναι κακός για το κανάλι. Αν πρέπει να σταθώ σε... φάουλ του Λάκη,θα αναφερθώ στην επιλογή του να ανοίξει το «Σιχτίρι» με τον Κωνσταντίνο Αργυρό. Ολόκληρος Λαζόπουλος και να κάνεις πρεμιέρα με... Αργυρό, συστήνοντάς τον ως... πρωταθλητή της γενιάς του; Φάουλ.