Quantcast

Και όλοι αγαπημένοι

Υπάρχει μια συνεπής ασυνέπεια στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ στα εθνικά θέματα. Εχουν δηλωθεί από την πρώτη στιγμή, λες και ήταν γνωστό από τότε ότι θα έφτανε το κόμπος στο χτένι.

Αυτή η διαφωνία στα εθνικά θέματα, και συγκεκριμένα όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, είναι πολύπλοκη και τα μάτια του καχύποπτου Ελληνα τη διαβάζουν με πολυποίκιλους τρόπους.

Οι μεν ΑΝΕΛ, νιώθοντας ότι πάει να χαθεί το εκλογικό τους παιχνίδι, παίζουν το τελευταίο τους χαρτί που είναι τα εθνικό-πατριωτικά, τα οποία και αγγίζουν την πλειοψηφία των Ελλήνων. Από την άλλη, δεν θέλουν να φανούν αποστάτες από μία κυβέρνηση για την οποία έχουν πασχίσει τόσο πολύ σχετικά με τα οικονομικά θέματα. Πασχίζουν επίσης να βρουν εναλλακτικές λύσεις με τους Αμερικανούς, προτείνοντας ενίσχυση της ίδιας της Ελλάδας ως «βασο-μητέρας» αντί να εκχωρηθεί το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια.

Μέσα σε όλα αυτά, ανακατεύεται και ο χρονισμός των εθνικών μας εκλογών. Μέχρι να τα βρουν οι Σκοπιανοί μεταξύ τους και να έρθει η μπάλα στην Ελλάδα, ενδέχεται να έχουμε φτάσει στον Φεβρουάριο-Μάρτιο ώστε πτώση της κυβέρνησης να σημαίνει και κανονικές εκλογές ούτως ή άλλως μαζί με ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές επίσης. Και όλοι αγαπημένοι.