Κόμπλα ή Απροσδόκητο

Η πόλωση ξεκίνησε. Ανάμεσα στις αλληλοκατηγορίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ., πού και πού διαφαίνονται οι θέσεις τους για το αύριο της χώρας σε μια μεταμνημονιακή εποχή που οι πολίτες θέλουν να αποκαλούν και να βιώνουν ως «Νέα Κανονικότητα».

Βεβαίως, οι αλληλοκατηγορίες θυμίζουν παλιές εποχές της κανονικότητας του δικομματισμού. Τούτη τη στιγμή στην επικαιρότητα βρίσκεται η υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου, που επισκιάζει κάθε κουβέντα για οτιδήποτε άλλο. Αργότερα θα έρθουν στην επιφάνεια άλλα ενδεχόμενα σκάνδαλα ένθεν και ένθεν. Σήμερα όμως το κόμμα που πιέζεται είναι το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), που το στριφογυρίζουν ξανά και ξανά στο ερώτημα «εσείς που μας φέρατε εδώ, και με δύο πρώην υπουργούς σας να έχουν εμπλακεί βαριά με τη Δικαιοσύνη, δικαιούστε να διεκδικήσετε την εξουσία ή μέρος της εξουσίας εκ νέου;».

Και το ΚΙΝΑΛ δεν προλαβαίνει να πάρει ανάσες, χτυπώντας συνεχώς σε δύο ερωτήματα: α) το προηγούμενο και β) το «ακυβερνησία ή συνεργασία με τη Ν.Δ.;».

Το παράπονο, δε, του ΚΙΝΑΛ είναι ότι «δεν έχω βήμα να απαντήσω», «τα ΜΜΕ δεν με παίζουν ή δεν με παίζουν σωστά».

Βεβαίως, η μοναδική δυνατή αντίδραση είναι μία: Η «Κόμπλα». Το «Απροσδόκητο». Ο εξαναγκασμός των δρώντων να στρέψουν τους προβολείς τους αναγκαστικά πάνω στο ΚΙΝΑΛ. Αλλιώς, η μέγγενη συνεχώς θα σφίγγει.