Quantcast

Τέλος στην οικονοµική φρίκη

ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ του τρίτου µνηµονίου τον Αύγουστο κλείνει ο οκταετής κύκλος των προγραµµάτων βοήθειας. Το γερµανικό ινστιτούτο οικονοµίας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η κρίση συχνά είναι ευκαιρία για νέα αρχή, αλλά παρόλο που η κρίση χρέους χειραγωγήθηκε, η Ελλάδα δεν την αξιοποίησε ως ευκαιρία για να αναδιατάξει την οικονοµία της.

Οι Γερµανοί, όµως, είχαν τον ουσιαστικό έλεγχο εφ’ όλης της οικονοµικής ζωής της χώρας µας. Ελεγχο που πήραν µέσω της παράνοµης δέσµευσης του πλούτου µας προς αυτούς! Φταίµε λοιπόν και γι’ αυτό; Για τους Γερµανούς αποδείχτηκε ότι η κρίση ήταν ευκαιρία. Οταν διά της δέσµευσης του δηµοσίου πλούτου µας σε αυτούς τον Μάιο του 2010 οδήγησαν οριστικά εκτός αγορών την Ελλάδα για να εξαρτώµεθα αποκλειστικά από χρήµατα, που πια µόνο αυτοί πρόσφεραν, µε τα γνωστά «προγράµµατα βοήθειας». Πέτυχαν έκτοτε να ελέγχουν ως φεουδάρχες τον συνολικό δηµόσιο και ιδιωτικό µας πλούτο.

Είναι εµφανής η ενόχλησή των από την επιστροφή της Ελλάδος στις αγορές. Γιατί συνιστά επανάκτηση χαµένης ελευθερίας. Με την επιστροφή µας αποκαθίσταται εξίσου κι η ισχύς του νόµου, ήτοι η ιδρυτική συνθήκη της Ε.Ε., που προέβλεπε ότι οι χώρες-µέλη της δανείζονται από επενδυτές σε οµόλογα εκδόσεών των και έχουν αυτούς για χρηµατοδοτική πηγή ευηµερίας και ανάπτυξής των. Αυτονοήτως δεν επιτρέπεται δηλαδή να δανειστούν από άλλα κράτη, πολύ περισσότερο µάλιστα µε εγγύηση τον δηµόσιο πλούτο χώρας, για να βοηθηθεί αυτή. Γιατί αυτός έπρεπε να παραµένει εγγύηση προς τους επενδυτές σε οµόλογά της. Εκτός αγοράς και µε το Κοινοβούλιό µας υποταγµένο λόγω απόλυτης πια οικονοµικής µας εξάρτησης από άλλα κράτη µετά το 2010, οι Ελληνες βασανιστήκαµε οικονοµικά όσο ουδείς άλλος λαός στον σύγχρονο δυτικό κόσµο. Εµείς δεν έχουµε µετά από τόσες αδικίες σε βάρος µας, οκτώ χρόνια τώρα, κέφια για γιορτές.

Καταλαβαίνω, όµως, την κυβέρνηση που θέλει να το γιορτάσει. Γιατί θα επανισχύσει στην Ε.Ε. ο «νόµος» και η χώρα µας θα βρει την παλιά χαµένη οικονοµική ανεξαρτησία της. Δεν είναι λίγο να απαλλάσσεσαι από την εξάρτηση τέτοιων «κακοποιών». Παρόλο που καµιά ελληνική κυβέρνηση επίσηµα δεν τους προσφώνησε έτσι για την οικονοµική φρίκη που µας προκάλεσαν, περί αυτού πρόκειται. Είναι µικρόψυχο νοµίζω, λοιπόν, να καταγγέλλεται η κυβέρνηση για παροχολογία, επειδή η «φρίκη» τελειώνει και θα επιστρέψει η πολιτική ισχύς κατά µεγάλο µέρος στο Κοινοβούλιό µας, καθιστώντας επιτέλους εφικτές κάποιες παροχές. Παραπάει!