Η 17χρονη που εκπαιδεύεται για να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα ταξιδέψει στον Άρη

Η Αλίσια Κάρσον εκπαιδεύεται ήδη από τη NASA, χωρίς όμως να παραμελεί το σχολείο της. Τι λέει για τα όνειρα της και το μήνυμα που στέλνει στους συνομήλικους της.

Η 17χρονη Αλίσια Κάρσον, ζει και αναπνέει… για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της, να ταξιδέψει στο διάστημα και μάλιστα να είναι ίσως ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει το πόδι του στον πλανήτη Άρη, έχοντας στόχο να συμμετάσχει στην αποστολή του 2033.

Είναι η πρώτη που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα NASA Passport, πηγαίνοντας στα 14 κέντρα επισκεπτών, ενώ είναι το νεαρότερο άτομο που θα γίνει δεκτό και θα αποφοιτήσει από την ακαδημία από το Advanced Possum, παίρνοντας και επίσημα την πιστοποίηση για να ταξιδέψει στο διάστημα.

Η Αλίσα μελετά, παράλληλα, όλα τα μαθήματα του σχολείου της σε τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, κινεζικά, γαλλικά και ισπανικά).

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο χρόνος και να τα κάνεις όλα σε τόσο νεαρή ηλικία, ενώ παράλληλα πας σχολείο.

Η συνέχιση της εκπαίδευσής μου θα φέρει και άλλες δυσκολίες σε μένα, αλλά τα έχω καταφέρει καλά μέχρι τώρα», αναφέρει στο Bored Panda.

Η 17χρονη θέλει να ενθαρρύνει και τους άλλους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. «Πάντα να ακολουθείτε τα όνειρά σας και μην αφήνετε κανένα να σας τα στερήσει», λέει.

Ερωτηθείσα ποιοι αποτελούν έμπνευση για εκείνη απαντά, «όλοι οι αστροναύτες, ειδικά οι γυναίκες που έφτιαξαν τον δρόμο που θέλω να ακολουθήσω».

ΠΗΓΗ: ant1news.gr