Quantcast

«Το κέντρο του κόσμου: Από το Γεωκεντρικό σύστημα στη διαστολή του Σύμπαντος», στο Ευγενίδειο Πλανητάριο από τις 12 Νοεμβρίου

Μια νέα παράσταση του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, με τίτλο «Το Κέντρο του Κόσμου: Από το Γεωκεντρικό σύστημα στη διαστολή του Σύμπαντος», θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.

Οι αρχαίοι λαοί θεωρούσαν ότι το κέντρο του κόσμου βρίσκεται στην Γη και ότι όλα τα ουράνια σώματα περιφέρονται γύρω της. Αυτή τη λανθασμένη Γεωκεντρική θεώρηση του κόσμου, που επικράτησε για τουλάχιστον δύο χιλιετίες, πραγματεύεται η νέα παράσταση.

Από την αρχαία Βαβυλώνα ως την αρχαία Ελλάδα και από το Ηλιοκεντρικό σύστημα του Κοπέρνικου ως την διαστολή του Σύμπαντος, η νέα παράσταση, που είναι παραγωγή του ίδιου του Ιδρύματος Ευγενίδου, εξιστορεί τη συναρπαστική εξέλιξη των ιδεών σχετικά με τη θέση της Γης και του ανθρώπου στο σύμπαν. Τις παραστάσεις θα προλογίσει ο διευθυντής του Πλανηταρίου Δρ. Μάνος Κιτσώνας, παρουσιάζοντας ένα «ζωντανό» ταξίδι από το ηλιακό μας σύστημα ως τις εσχατιές του σύμπαντος με τη βοήθεια του προσομοιωτή του Πλανηταρίου.

Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις (ώρες 18:30 και 20:00) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιείται από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως δύο δελτία εισόδου, ενώ θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε παράσταση.

Η παράσταση, που προτείνεται για παιδιά δέκα ετών και άνω και για ενήλικες, θα ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου με τιμή εισιτηρίου έξι ευρώ για τους ενήλικες και τέσσερα ευρώ για τα παιδιά.