Quantcast

Βίντεο ντοκουμέντο: Ήταν τρομοκρατική επίθεση! - Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη της βρετανικής Βουλής

Ως τρομοκρατική επίθεση χειρίζεται πλέον η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε νωρίς το πρωί της Τρίτης στις προστατευτικές μπάρες της πύλης του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

Ενα βίντεο-ντοκουμέντο δημοσίευσε το BBC, που δείχνει καθαρά την πορεία του αυτοκινήτου, στο δρόμο που οδηγεί στον Βρετανικό Κοινοβούλιο και την πτώση του πάνω στην πύλη, αφού είχε χτυπήσει πεζούς και ποδηλάτες που βρέθηκαν στην πορεία του.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη ως ύποπτος για τρομοκρατία. Είναι ηλικίας 20-30 ετών, έγχρωμος και φορούσε ένα μαύρο φουσκωτό μπουφάν.

«Είναι Βρετανός υπήκοος» είπε ο Ουάλας στο βρετανικό δίκτυο BBC TV. «Ήλθε καταρχάς από άλλη χώρα. Το περιστατικό αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή ως τρομοκρατικό και δεν το έχουμε πλήρως επιβεβαιώσει αυτό»  δήλωσε ο υπουργός Ασφαλείας Μπεν Ουάλας.

Από την πλευρά της, η αστυνομία ανέφερε ότι πραγματοποίησε έρευνες σε δύο διευθύνσεις στο Μπέρμιγχαμ και σε ένα κτίριο στο Νότινγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, σε σχέση με το περιστατικό, προσθέτοντας ότι ο οδηγός του οχήματος είναι 29 ετών.

Δεν υπήρξαν επιπλέον συλλήψεις, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση των αρχών.

«Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ερευνά το περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο Ουέστμινστερ, όπου τραυματίστηκαν άνθρωποι. Στις 07.37 ένα ασημί Ford Fiesta, παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, πριν προσκρούσει στις μπάρες έξω από το Κοινοβούλιο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας άνδρας 20-30 ετών συνελήφθη από ένοπλους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου, όπου κρατείται, ως ύποπτος τρομοκρατικής ενέργειας», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Δεν υπήρχε κανείς άλλος μέσα στο όχημα, το οποίο παραμένει στο σημείο του συμβάντος και ερευνάται. Σε αυτό το στάδιο δεν έχουν βρεθεί όπλα. Ένας αριθμός πολιτών έχει τραυματιστεί και διακομιστεί στο νοσοκομείο, ενώ δεν απειλείται η ζωή τους. Οι αστυνομικοί παραμένουν στο σημείο και η περιοχή είναι αποκλεισμένη, καθώς διεξάγονται έρευνες. Οι δρόμοι έχουν κλείσει και πιθανώς να παραμείνουν κλειστοί για αρκετή ώρα ακόμη. Κλειστός είναι και ο σταθμός του μετρό Ουέστμινστερ», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Σε αυτό το στάδιο χειριζόμαστε το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση και η Αντιτρομοκατική ηγείται των ερευνών», καταλήγει, απευθύνοντας παράλληλα αίτημα σε όποιον πολίτη έχει την παραμικρή πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει τις έρευνες να επικοινωνήσει με τις αστυνομικές αρχές.

Τραυματίες πεζοί

Άγνωστος αριθμός πεζών έχουν τραυματιστεί μετά από πρόσκρουση αυτοκινήτου στα κάγκελα ασφαλείας του βρετανικού κοινοβουλίου.

Οι δρόμοι γύρω από το Κοινοβούλιο, το Millbank και τους κήπους Victoria Tower αποκλείστηκαν άμεσα ενώ δεκάδες αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε όλο το Λονδίνο.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε αρκετούς ποδηλάτες προτού καταλήξει στην περίφραξη του βρετανικού κοινοβουλίου.