Quantcast

Κινηματογραφική ληστεία με καλάσνικοφ σε κοσμηματοπωλείο - Εκαψαν το αυτοκίνητο διαφυγής

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Τρίπολης από την πρωτοφανή ληστεία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο της πόλης που στεγάζεται κάτω από τον μητροπολιτικό ναό στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πρόκειται για καλά οργανωμένη ληστεία, ενώ οι ληστές ήταν προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Στις 10 το πρωί, και ενώ το κέντρο της πόλης ήταν γεμάτο κόσμο, ξεκίνησε ο ''Γολγοθάς'' για τον ανυποψίαστο 60χρονο κοσμηματοπώλη.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ΙΧ στάθμευσε απέναντι από το κοσμηματοπωλείο μπροστά από το κλειστό βιβλιοπωλείο «Παλλάδιον».

Αποβιβάστηκαν τέσσερα άτομα με όπλα, αφήνοντας τις πόρτες του οχήματος ανοιχτές. Ένας εκ των δραστών κρατoύσε καλάσνικοφ.

Μέσα σε λίγα λεπτά, οι δράστες - σύμφωνα με άλλον μάρτυρα- οι οποίοι φορούσαν κουκούλες, είχαν χτυπήσει με το πίσω μέρος του όπλου τον άτυχο κοσμηματοπώλη και είχαν αρπάξει χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

Στη συνέχεια, διέφυγαν με το ΙΧ προς την οδό Τρίπολης - Σπάρτης όπου το εγκατέλειψαν στο 3ο χλμ. και αφού το πυρπόλησαν για να καλύψουν τα ίχνη τους, διέφυγαν με άλλο όχημα.

Μετά το δυνατό χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι ο άτυχος κοσμηματοπώλης, εντοπίστηκε πεσμένος στο έδαφος από επιχειρηματία παρακείμενου καταστήματος και ειδοποίησε την Αστυνομία. Ο τραυματίας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης έχοντας υποστεί μεγάλο σοκ.

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου μίλησε απκλειστικά στον Αντ1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, είναι η πρώτη φορά που μια καλά οργανωμένη σπείρα βάζει στο στόχαστρο επιχείρηση στην Τρίπολη. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των εγκληματιών, καθώς πιστεύεται ότι πρόκειται για σεσημασμένους κακοποιούς.

Οι πολίτες φοβισμένοι και αναστατωμένοι αναζητούν απαντήσεις για αυτό το θρασύτατο χτύπημα σε μια φιλήσυχη πόλη, το οποίο, όπως φαίνεται από την ταχύτητα και τον «επαγγελματισμό» με τον οποίον έδρασαν οι κακοποιοί, προετοίμαζαν με μεθοδικότητα.

Λίγη ώρα μετά τη ληστεία, εντελώς τυχαία γνωστός επιχειρηματίας της πόλης είδε αυτοκίνητο καμένο στο δρόμο "Τρίπολης - Σπάρτης", σε χωματόδρομο που οδηγεί στην Αγία Τριάδα και ενημέρωσε άμεσα τις αρχές.

Ήταν το όχημα που εγκατέλειψαν οι ληστές και προφανώς έβαλαν φωτιά για να μην αφήσουν ίχνη.