Quantcast

Μακρόν για Τραμπ: Μεταξύ συμμάχων πρέπει να υπάρχει σεβασμός

Τηλεοπτική συνέντευξη από το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκόλ, παραχώρησε χθες το βράδυ στο γαλλικό κανάλι TF1, ο Εμμανουέλ Μακρόν ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει στον Ντοναλντ Τραμπ και την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του στο Twitter. 

 O Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε πως δύο παλιοί σύμμαχοι όπως η Γαλλία και η Αμερική θα πρέπει να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο με σεβασμό κι ότι η Γαλλία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ κι όχι υποτελές κράτος.

Σε πέντε tweets την Τρίτη μετά την επίσκεψή του στη Γαλλία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταφέρθηκε κατά του Παρισιού για την παραλίγο ήττα της Γαλλίας από τη Γερμανία σε δύο παγκόσμιους πολέμους, τη γαλλική οινοποιία και τα ποσοστά δημοτικότητας του Εμμανουέλ Μακρόν.

«Σε κάθε στιγμή της ιστορίας μας, ήμασταν σύμμαχοι, επομένως, μεταξύ συμμάχων πρέπει να υπάρχει σεβασμός», είπε ο Εμμανουέλ Μακρόν επικαλούμενος τη στήριξη της Γαλλίας στον αμερικανικό πόλεμο της ανεξαρτησίας και την αμερικανική στήριξη κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων.

«Δεν νομίζω ότι οι Γάλλοι αναμένουν από εμένα να απαντώ σε tweets αλλά να συνεχίσω αυτή τη σημαντική ιστορία» επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος.