Οι πρώτες εικόνες των 12 παιδιών που διασώθηκαν στην Ταϊλάνδη, σε δωμάτιο-καραντίνα με μάσκες

Οι πρώτες εικόνες από τη νοσηλεία στο νοσοκομείο των παιδιών που διασώθηκαν από το σπήλαιο της Ταϊλάνδης ήρθαν στη δημοσιότητα από τον ανταποκριτή του Guardian, Michael Safi, ο οποίος ανήρτησε στο Twitter το πρώτο βίντεο από τον θάλαμο όπου νοσηλεύεται ένα από τους 12 μικρούς «Αγριόχοιρους».

Βρίσκονται σε δωμάτιο-καραντίνα με μάσκες, μακριά από τους γονείς και τους συγγενείς τους, υπό τον φόβο λοιμώξεων.

Σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Δημόσιας Υγείας, η ψυχολογική κατάσταση των παιδιών «είναι πολύ καλή», για να προσθέσει ότι τώρα «δεν έχουν στρες». Τόσο τα 12 αγόρια όσο και ο προπονητής τους έχασαν κατά μέσο όρο δύο κιλά τις 17 ημέρες της περιπέτειάς τους, σύμφωνα με τον ίδιο.

Όπως τόνισε ο Θονγκτσάι, ένα απο τα αγόρια που διασώθηκαν χθες παρουσίασε λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ όλα τα παιδιά εμβολιάστηκαν κατά της λύσσας και του τετάνου.

O 25χρονος προπονητής που συγκλόνισε με τις προσπάθειές του να σώσει τα παιδιά

Τελευταίος περίμενε να βγει από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ Νανγκ Νον, ο προπονητής των 12 παιδιών, της ομάδας των Αγριόχοιρων στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, άγνωστο είναι αν ο Εκαπόλ Τσανταγουόνγκ το αποφάσισε εκείνος να περιμένει υπομονετικά να βγουν πρώτα τα παιδιά, ωστόσο όσοι τον γνωρίζουν δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι ο άνθρωπος που ξέρουν ως "Πι Εκ" (Αδελφός Εκ) θα έκανε τα πάντα για να εξασφαλίσει ότι η ομάδα του θα έβγαινε πρώτη, σώα και αβλαβής από το πλημμυρισμένο σπήλαιο.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η υπεράνθρωπη προσπάθεια και το χρονικό της επιχείρησης στην Ταϊλάνδη

Ενα συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των 12 αγοριών στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης, όπου είχαν εγκλωβιστεί για πάνω από 14 ημέρες ήρθε στη δημοσιότητα.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο twitter και δείχνει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών που περνούν από στενά περάσματα, κοφτερούς βράχους και πλημμυρισμένα σημεία.