Quantcast

4η τελετή απονομής των βραβείων Prix Galien

Για τέταρτη  φορά θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας ,τα διεθνούς κύρους βραβεία Prix Galien, στις 11 Απριλίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τα Prix Galien αποτελούν πια έναν καταξιωμένο θεσμό, στη συνείδηση ερευνητών, οργανισμών και εταιριών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της καινοτόμου ιατρικής και φαρμακευτικής έρευνας παγκοσμίως.

Τα βραβεία καταξιώθηκαν την τελευταία εξαετία στη χώρα μας, ως ο σημαντικότερος θεσμός, αναφοράς για:

•      Τα επιτεύγματα της φαρμακευτικής έρευνας & καινοτομίας

•      Τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα της έρευνας Ελλήνων ερευνητών

•      Τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης, οργάνωσης και δράσεων των συλλόγων ασθενών της χώρας

•      Τις γενναίες προσφορές ξεχωριστών Ανθρώπων και Ιδρυμάτων στο σύστημα υγείας της χώρας, όπου η ανάδειξη και η συμβολική βράβευσή τους από τα Prix Galien Greece, επιδιώκει να παρακινήσει και άλλους να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα.

Στην 4η Τελετή Απονομής των Prix Galien Greece υποψήφιοι προς βράβευση είναι 26 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα και 23 Σύλλογοι Ασθενών.

Επίσης πρόκειται να απονεμηθούν  τιμητικές βραβεύσεις σε δύο προσωπικότητες του απανταχού Ελληνισμού  στον Dr. Albert Bourla, CEO Pfizer Inc., -ο οποίος θα βραβευτεί ως ο «Διαπρεπής Έλληνας Ηγέτης»  της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας -και στον Έλληνα ερευνητή, Dr. Menela N. Pangalo,  FRSB FMedSci, EVP & President BioPharmaceuticals R&D, AstraZeneca, που θα τιμηθεί με το «Galien Scientific Research Award».

Τιμής Ένεκεν θα βραβευτεί επίσης ο Dr. Torsten Mau, Head of HP Supply & Global Quality, Boehringer-Ingelheim, για την στήριξη της οικονομίας της χώρας ,με την μεγαλύτερη επένδυση παραγωγής καινοτόμων προϊόντων στην Ελλάδα, με το εργοστάσιό της Boehringer Ingelheim στο Κορωπί.